Защо си струва да напуснете работата, която обичате?

1 коментар0/5

Хората напускат работа по различни причини. Някои от тях „оправдават” и напускането на работа, която човек всъщност обича. Вижте защо си струва да напуснете работата, която обичате.

Защо си струва да напуснете работата, която обичате?
 © iStock

Обичате работата си, но все пак се замисляте дали не е по-добре да напуснете? Това може би звучи абсурдно за много хора, които работят нещо, което не харесват и дори не мислят за напускане.

Факт е обаче, че дори човек да обича работата си, има някои причини, заради които си струва да предприеме стъпката да напусне.

Ако вече в главата ви се върти да погледнете обяви за работа, значи е време да го направите. Не е казано, че трябва веднага да се хвърляте към някоя нова възможност, но със сигурност трябва да видите какво може да ви предложи пазарът.

Доброто CV през 2017 >>>

А междувременно научете причините, заради които си струва да напуснете работата, която всъщност обичате:

Повече пари

Най-очевидната причина, заради която си струва да напуснете работата си, която обичате, е доста по-добра финансова оферта. Какво значение има колко обичате своята работа, щом изпитвате парични затруднения? Работата е, за да носи удовлетворение, но и пари, а хобито е само за удоволствие.

Добави описание

Повече свободно време

Пречи ли вашата работа на личния ви живот? Има ли неща, които бихте искали да направите, но не можете, защото сякаш постоянно работите? Една основателна причина, заради която си струва да напуснете работата, която обичате, е ако ще разполагате с повече свободно време. Не забравяйте, че никой няма да ви върне активните години и времето, което сте могли да прекарате с любимите си хора.

Напускане на града/държавата

Ако сте решили да напуснете града, в който живеете или дори държавата, вашата работа едва ли ще може да ви задържи. Това е голяма стъпка, която си заслужава жертвите, сред които и напускането на работата, която обичате. Някъде там, на другото място, вероятно ви чакат още по-добри възможности. Поне в това трябва да вярвате, след като сте решили да се преместите.

Честа смяна на работа – плюсове и минуси >>>

По-добри дългосрочни перспективи

Работите нещо, което ви доставя удоволствие, но годините си минават и вие все си стоите на същата позиция? Това е друга основателна причина, заради която може би трябва да напуснете настоящата си работа. Всеки човек иска трудът му да бъде оценяван, а каква по-добра оценка от добри дългосрочни перспективи, включващи повишения и професионално развитие.

Добави описание

Време е да опитате нещо различно

Чувствате ли се „зациклили”? Всеки ден правите едно и също нещо, макар да го обичате? Рутината може да съсипе не само любовните взаимоотношения, но и професионалния ви живот. Ако чувствате, че е време да опитате нещо различно, значи трябва да напуснете работата, която обичате.

Време ли е да си потърсите нова работа? >>>

Конфликти с шефа и/или колегите

Може да обичате своята работа и задължения, но това не е гаранция, че ще се разбирате перфектно със своя шеф и/или колеги. Всъщност, ако на работното място не цари хармония между различните звена, това е основателна предпоставка за напускане.

20.03.2017/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

Keititi

От Keititi20.03.2017, 10:34 ч.

Живея си и си работя в град София и никъде другаде. Никъде няма да се премествам,няма там,така че няма как да стане.

Виж всички коментари за "Защо си струва да напуснете работата, която обичате?".

Още от "На работното място"

„Любовта“ към шефа

„Любовта“ към шефа

Колко често ви се е искало да разцелувате шефа си? А колко често да го застреляте и да не го видите повече?

Контролирайте губенето на време

Контролирайте губенето на време

Времето наистина е пари, така че не го пилейте! Научете се да контролирате губенето на време, което ще ви гарантира повече и добре свършена работа, удовлетворението на шефовете от работата ви, а защо не и повече пари.

Време ли е да си потърсите нова работа?

Време ли е да си потърсите нова работа?

Вероятно, след като сте решили да прочетете този текст, подсъзнателно усещате, че трябва да напуснете своята работа и да потърсите късмета си на друго място. Дали това наистина е така, разберете сега.