Красотата и кариерата вървят ръка за ръка

19 коментара2/5

Изследванията и доказателствата са категорични – красивите хора успяват повече в живота.

Противно на много разпространени теории, че красавците са привилегировани само в любовта, учените успяха да докажат, че красивите хора успяват повече и в останалите аспекти на живота си.

Скромните, неподдържани жени, които кротко си работят зад бюрото и се надяват, че някой ще оцени труда им, защото са работливи и тихи, отдавна са демоде. Все повече навлизаме в ерата на пробивните, поддържани и безупречни във външния си вид бизнес дами.

Красивите хора респектират повече и са по-приятни за работа в колектив. Обикновено те са по-общителни, имат по-високо самочувствие и са лишени от комплекси, които да спират развитието на работата. Те успяват да издействат по-лесно задоволителна заплата и винаги са предпочитани от шефовете, тъй като са представителни и будят уважение у околните.

Още от древни времена красотата се асоциира с доброто и съвършеното. Днес, далеч от тази идеология, на подсъзнателно ниво възприемаме красивите хора за по-положителни и са ни по-приятни за общуване. Не само мъжете, но и жените се чувстваме по-приятно в компанията на добре изглеждащи колежки.

За тези, които автоматично се чувстват пренебрегнати от природата, бързам да уточня, че красотата не е само природна дарба, но и постепенно придобито качество. В днешно време на хората ни е много по-лесно да се приобщим в категорията на добре изглеждащите, стига да имаме желание и да положим старание. Методът е елементарен. Всяка жена, която се поддържа, има красив маникюр, сияйна кожа, стройна фигура, стилна прическа и се облича прилично, може спокойно да се нареди сред хубавиците, независимо че не е 7717_1.jpgприродно надарена с уникална красота. Някои жени постигат този ефект по-лесно, други по-трудно, но истината е, че почти няма изключения, стига да има желание. Много по-привлекателна е жена, която се е погрижила за външния си вид, отколкото такава с естествена красота, която е занемарила косата и облеклото си и изглежда като току що станала от леглото.

Добрият външен вид се асоциира и с други качества на личността, които говорят положително за уменията на работното място. Ако човекът спортува активно, за да поддържа в добра форма тялото си, това се асоциира с дисциплина и борбен дух, които са характерни за спортистите. Като допълнителен плюс е и фактът, че активно спортуващите са по-жизнени и имат повече хъс за работа от заседелите и лениви хора, на които им се доспива още в средата на работния ден.

Хората, които държат на изискан външен вид, обикновено поддържат и работното си място чисто и подредено. Макар това да не е основен критерий, вторично говори за организирана и изпълнителна личност, която иска нещата да се получават перфектно. Това винаги е плюс за шефовете, които ще предпочетат подобна спретната служителка, пред някоя, която седи полу-легнала на бюрото си и около нея са разхвърляни остатъци от храна, намачкани листи и мръсни чаши.

Няма съмнение, че по-привлекателните личности успяват по-лесно в живота, дори понякога идеалният външен вид да не е съпроводен с удивителни професионални умения. Темата за жените, които залагат само на външния си вид и на нищо друго е по-различна и на нея ще се спрем скоро.

Ако се чудите дали да се облечете по-неглиже или да сте елегантни и неотразими, изберете второто. Изпипаният външен вид ще ви даде настроение, доза самочувствие и няколко мъжки погледа бонус. Останалите положителни неща ще дойдат с времето. Оказва се, че грижата за външния вид си е чиста инвестиция. Струва си да се постараем!

26.05.2008/Деси Великова

19 коментарaДобави коментар »

Vili

От Vili28.07.2008, 23:33 ч.

хей моми4ета запомнете 4е красивите жени навсякаде имат предимство

Виж всички коментари за "Красотата и кариерата вървят ръка за ръка".

Още от "На работното място"

Придържате ли се към деловия стил в офиса?

Придържате ли се към деловия стил в офиса?

Дори и да нямате фирмена политика, що се отнася до офис облеклото, има някои стереотипи по отношение на стила на работното място, които е добре да следвате, тъй като често облеклото и това, което то казва, са предпоставка за успех в кариерата.

Време ли е за промяна?

Време ли е за промяна?

Развитието на професионалните умения и изкачването в йерархията са доказателствата, че се развиваме в кариерата. Когато добавим към всичко това задоволително заплащане, значи най-вероятно сме напълно удовлетворени от професионалния си живот.

Бизнес маниери - пътят към успеха

Бизнес маниери - пътят към успеха

За да блеснете на фона на колегите си, овладейте бизнес маниерите. Това ще ви спечели уважението на околните, а комбинацията от бизнес маниери и професионализъм  ще ви изгради имиджа на силен конкурент.