Как да поддържате мотивацията си през лятото

0 коментара0/5

Няколко полезни съвета ще ви помогнат да останете достатъчно мотивирани и фокусирани на работното място през летните месеци. Вижте как да поддържате мотивацията си през лятото.

Как да поддържате мотивацията си през лятото
 © iStock

Летните месеци винаги са изпълнени с приятни емоции, а повечето хора избират да почиват именно през най-топлия сезон от годината. Ето защо през лятото е напълно обяснимо човек да губи част от концентрацията си, мечтаейки за коктейли, плаж и море.

Ако вашата почивка тепърва предстои, вероятно ви е трудно да се съсредоточите върху работата си, защото умът ви циркулира предимно около бъдещите релаксиращи мигове. Вижте няколко полезни съвета, с чиято помощ ще можете да поддържате мотивацията си през лятото.

Правете си слънчеви паузи

Прекарването на цял ден в офиса през красив летен ден е достатъчна причина за повечето хора да бъдат разсеяни. За да поддържате мотивацията си на ниво, най-добре си правете малки слънчеви паузи, в които да излизате навън и да се любувате на времето. Постарайте се да прекарвате обедната почивка извън офиса.

Как да останем работоспособни през лятото >>>

Не забравяйте хидратацията

Консумацията на вода е важна през цялата година, а през лятото – задължителна. С приема на много вода, тялото ви се освобождава от токсините и по този начин вие имате повече енергия на работното място. Ето защо, за да бъдете достатъчно мотивирани на работа през лятото – не забравяйте хидратацията.

Добави описание

Правете си дневен план

Най-голямата пречка пред работата през лятото е разсейването. По тази причина е важно да си съставяте план със задачите за всеки конкретен ден. Отбелязвайте приоритетните задачи, които трябва да бъдат свършени на всяка цена и след тях тези с по-малка важност. По-лесно е да бъдете мотивирани, ако имате времева рамка за свършване на определена работа.

Премахнете разсейващите елементи

Всеки човек е „жертва” на няколко основни разсейващи дейности, които могат да бъдат проверка на имейла, ровене в социалните мрежи или продължително сутрешно кафе в компанията на колеги. За да бъдете достатъчно мотивирани през лятото (а и не само) на работното място, просто преустановете всички тези дейности (или поне намалете времето, което им отделяте).

Прочетете още:

4 неща, с които социалните мрежи застрашават работата ви

Обличайте се подходящо

Дрехите, които носите, могат да определят начина, по който се чувствате. Старайте се да се придържате към дрескода на вашата фирма, защото прекалено лежерното облекло ще ви накара да си мислите, че вече сте на морето. През лятото залагайте на по-свободни дрехи, с по-светли цветове и подходящи леки материи.

Офис стил - идеи и съвети >>>

10.07.2017/Милена Алексиева

Още от "На работното място"

За нуждата от мотивация

За нуждата от мотивация

Всички добре знаем колко е важна мотивацията, за да направим каквото и да било. Важно е да имаме мотивация, за да спортуваме, да учим, дори да се забавляваме. Желанието да направим нещо е началото на добре свършената на работа (не само професионална).

Защо не ви повишават?

Защо не ви повишават?

Осем възможни причини, които ви държат на разстояние от така бленуваното професионално развитие. Разберете кои са те.

Умението да носим на критика

Умението да носим на критика

Чували ли сте определението „градивна критика“? В последно време то е доста модерно и дори клиширано, но аз го харесвам.