6 знака, че вашите колеги не ви харесват

0 коментара0/5

Може би сами усещате, че колегите ви определено не ви харесват и нямате нужда от знаци, които да го доказват. И все пак, за да потвърдите или пък отхвърлите своите подозрения – вижте 6 знака, че вашите колеги не ви харесват.

6 знака, че вашите колеги не ви харесват
 © iStock

Човек сам избира своята работа, но за съжаление няма властта да определя за кого и с кого ще работи. Ето защо той винаги е изправен пред три възможности: да попадне на колеги, с които да се сприятели, да работи с хора, с които не се харесва изобщо и да има прилични работни отношения с колегите си – без прекалено топли чувства, но и без лоши такива.

Ако вие не харесвате своите колеги, вероятно и те не харесват вас. Може би дори нямате нужда от потвърждение, защото просто го усещате. Въпреки това – прочетете кои 6 знака определено показват, че вашите колеги не ви харесват:

Постоянно спорят с вас

Някои хора просто обичат споровете, но ако всички ваши колеги си намират причини да спорят с вас, това определено не е добър знак. Особено, ако причините са нищожни. Вероятно вашите колеги ви приемат за лесна мишена, над която се опитват да доминират чрез вербална сила.

5 типа колеги, които трябва да избягвате >>>

Избягват ви

Друг ясен знак, че вашите колеги не ви харесват е, ако те много ясно ви избягват. Всички отиват да обядват, но не ви викат с тях? Всички обсъждат нещо важно, но не искат да го споделят с вас? Игнорирането определено е присъщо на хората, които не искат да комуникират с даден човек.

Добави описание

Саркастични са с вас

Някои хора просто имат по-саркастична натура. Това, разбира се, не ги оневинява, ако по този начин засягат другите. Ако обаче всички вашите хора ви говорят саркастично и сякаш ви подценяват, това определено е знак, че не ви харесват и се държат по този начин нарочно.

Присмиват ви се

Присмиването може да е явно, но може и да е зад гърба. Във всички случаи човек го усеща. В случай, че често сте повод за шеги отстрана на своите колеги, това означава, че те със сигурност не ви харесват. Най-вече, ако шегите са груби и наистина неприятни (обиждащи).

Вижте още:

Най-честите конфликти на работното място

Отказват помощ

Случило ви се е да имате нужда от помощ, но вашите колеги са ви отказали? Направили са го, защото не ви харесват и не желаят да ви помагат, а не, защото са заети с нещо по-важно (което биха могли да използват като оправдание).

Подценяват вашите успехи

Когато човек не харесва друг, той е склонен да се вглежда само в неговите недостатъци и да подценява качествата му. По тази причина, ако вашите колеги омаловажават вашите успехи или са много изненадани, когато ги постигате, това е, тъй като те не ви харесват.

Колегите – приятели или врагове? >>>

26.06.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 знака, че вашите колеги не ви харесват".

Още от "На работното място"

Не прави от приятелката си колежка

Не прави от приятелката си колежка

Съвместната работа между две приятелки обикновено води до катастрофални за дружбата последици. В жизненото съревнование тя бие по точки дори кавгите заради мъж.

Тайната за успеха е да работите усърдно на кратки интервали.

4-часов работен ден – предимства и недостатъци

4-часовият работен ден е идеален особено за студенти и майки с малки деца. Работейки половин ден, имате възможност да учите, да бъдете повече време със семейството и приятелите си, да спортувате и да презареждате батериите с ефективна почивка.

Оставете успехите да говорят за вас, не вие за тях

Оставете успехите да говорят за вас, не вие за тях

Самохвалството е най-добрият приятел на лошия имидж. Много хора мислят, че ако не изтъкнат успехите и постиженията си, то значи те не са се случили. Самоизтъкването не е професионално. Може дори да ви направи смешни и дразнещи за околните.