6 знака, че обичате работата си

0 коментара0/5

Да обичаш работата си е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат. Просто в това положение човек спира да гледа на работните си задължения като на нещо досадно! Вижте 6 знака, че обичате работата си.

6 знака, че обичате работата си
 © iStock

Между работата и любовнта връзка има известна прилика. В началото, когато започвате нова работа, всичко ви се струва вълнуващо и интересно – точно, както в периода на влюбване. След това обаче има два варианта – или да се отегчите, изнервите и да искате да прекратите въпросните работни взаимоотношения, или да затвърдите мнението си, че сте намерили най-подходящата работа за себе си и наистина да я заобичате.

А вие обичате ли работата си или просто сте се „оставили по течението“? вижте 6 знака, че наистина обичате работата си:

Отивате на работа с усмивка

Всички имаме лоши дни, но като цяло, ако се будите с енергия и започвате деня си с усмивка – значи определено обичате работата си и не се притеснявате от работния ден, който ви очаква. Напротив, вие очаквате новите предизвикателства на работното място с нетърпение.

Не се страхувате от нови задачи, а точно обратното

Обичате работата си, ето защо не се страхувате от новите задачи, които идват една след друга. Всъщност вие ги приемате като нещо добро, чрез което може да покажете своя потенциал, а и да научите нещо допълнително. Обемът на работа и различните задачи определено не ви плашат, а вдъхновяват.

Прочетете още:

Защо си струва да напуснете работата, която обичате?

Вие сякаш сте машина, която генерира идеи

Докато правите нещо през деня, като например миене на зъби, вие ненадейно сте споходени от супер идея, свързана с вашата работа. Всъщност в този момент вие не сте мислили целенасочено за работата си, просто така се получава. Това е още един знак, че обичате това, което работите. Хубаво е в подобни ситуации винаги да имате бележник около себе си, за да можете да запишете идеята си. Мобилният телефон ъщо би свършил работа.

Добави описание

Когато работите, времето лети

Вие сте от малкото хора, които не гледат отчаяно часовника, броейки още колко часа остават до края на работния ден. Вие се чувствате страхотно на работното си място и покрай всички интересни неща, с които се занимавате, времето сякаш буквално лети.

Как да заобичате работата си отново? >>>

Обичате ли работата си? >>>

Чувствате се добре физически

Когато работите нещо, което обичате, вие се чувствате щастливи и удовлетворени от живота си. А щастието и удовлетворението вървят ръка за ръка с емоционалното и физическо здраве. Ако се чувствате добре физически, значи определено сте спокойни по отношение на работата си.

Парите не са вашият приоритет номер 1

Заплатата е важна, но когато човек работи нещо, което обича, е по-склонен да направи компромис с възнаграждението си. Ако вие сте на настоящата си работа по-скоро заради самата нея, а не заради парите, значи определено я обичате.

21.08.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 знака, че обичате работата си".

Още от "На работното място"

Организирайте се

Организирайте се

Краят на годината наближава и е време да направим равносметка какво сме постигнали не само в личен, но и в делови план.

Как да се справите с „прегряването“ в офиса?

Как да се справите с „прегряването“ в офиса?

Бърнаут – така се нарича синдромът, свързан с повишеното чувство за интелектуално, емоционално и физиологично изтощение на работното място

Защо си струва да напуснете работата, която обичате?

Защо си струва да напуснете работата, която обичате?

Хората напускат работа по различни причини. Някои от тях „оправдават” и напускането на работа, която човек всъщност обича. Вижте защо си струва да напуснете работата, която обичате.