3 предупредителни знака, че ще ви уволнят

0 коментара0/5

Уволнението е едно от най-неприятните неща, свързани с работата, които могат да се случат на човек. И макар че в повечето случаи уволнението няма как да бъде предотвратено, хубаво е все пак да бъдете поне психически по-подготвени за него. Вижте 3 предупредителни знака, че ще ви уволнят.

3 предупредителни знака, че ще ви уволнят
 © iStock

Независимо дали човек е уволнен заради конкретна причина или като част от масово съкращение във фирмата, загубата на работа никога не е приятно нещо. Дори и да не сте харесвали особено вече бившата си работа, има голяма вероятност да сте недоволни, защото се нуждаете от пари, а и защото намирането на ново работно място не е толкова лесна задача.

В повечето случаи уволнението няма как да бъде избегнато. Най-доброто при подобен сценарий е да разберете за него максимално рано, за да бъдете поне донякъде подготвени. Така не само по-леко ще приемете самата новина, но и ще можете да си търсите нова работа предварително.
Вижте 3 предупредителни знака, че ще ви уволнят:

Компанията не върви на добре

В зависимост от вашата позиция във фирмата може да имате директен поглед към случващото се в компанията. Ако вашият шеф изпитва затруднения (най-вече парични), това определено не е добър знак. Дори да не става въпрос за фалит на компанията, често в подобни случаи се уволняват служители и/или се съкращават разходи, като се орязват заплатите на работещите.

Доброто CV през 2017 >>>

Работата ви е намаляла значително

Ако от известно време вашите задължения на работното място са намалели драстично, това не е добър знак. Особено ако са разпределени между други служители/стажанти. Подобна промяна е знак, че може би фирмата вече не се нуждае от вас и поради тази причина с работата ви се заемат други хора. За всеки случай започнете да се оглеждате за нова работа.

Вашият шеф вече не ви харесва

Без значение каква точно е причината, подобно нещо не е изключено да се случи. Дори в началото да сте имали нормални отношения със своя шеф, ако той вече откровено не ви харесва, държи се зле с вас и постоянно имате конфликти, приемете това за знак за „предстояща буря“. Не е изключено шефът ви вече да се оглежда за ваш заместник, ето защо пък вие трябва да си търсите нова работа.

4 знака, че шефът ви е слаб ръководител >>>

24.07.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "3 предупредителни знака, че ще ви уволнят".

Още от "На работното място"

4 неща, които да направите при започване на нова работа

4 неща, които да направите при започване на нова работа

За да покажете себе си като професионалист, нужно е да помислите за няколко малки, но важни неща при смяна на работното място. Кои са те – разберете по-долу.

Как да работите ефективно от вкъщи?

Как да работите ефективно от вкъщи?

Работата от вкъщи е чудесно решение за тези от вас, чиято професия е свързана с компютри, интернет, творчество. Проблемът е доколко ефективно ще работите у дома. Трябва да сте дисциплинирани, мотивирани, креативни, за да работите ефективно от вкъщи.

Да потърсите ли нова работа?

Да потърсите ли нова работа?

Причините да решим да си потърсим нова работа са различни – искаме по-голяма заплата, по-приятни колеги, по-добра позиция или просто промяна. Кои са случаите, при което не трябва да се колебаем, че е време за нова работа?