Доброто CV през 2017

0 коментара0/5

Ако си търсите нова работа и искате да изпъкнете сред другите кандидати, трябва да спазвате новите правила по отношение на CV-то. Вижте какво представлява доброто CV през 2017 година, което със сигурност няма да остане незабелязано.

Доброто CV през 2017
 © iStock

Вече живеем в свят, в който технологиите заемат огромно място в живота на хората. Днес хората „консумират” голямо количество информация в кратки отрязъци текст, а правилото за успех е: „Колкото по-атрактивно си се представил, толкова повече ще задържиш вниманието върху себе си”.

Това важи с пълна сила и в професионалната сфера. Ако ви предстои търсене на работа или пък смяна на настоящата, то добра идея е да модернизирате начина, чрез който представяте себе си на работодателите.

5 важни стъпки при писането на добро CV >>>

Запомнете, че нестандартните автобиографии са на мода през 2017 година, защото с тяхна помощ човек може да изпъкне по-добре и да покаже своята индивидуалност. Сред морето от еднотипни като формат CV-та нещо по-нестандартно със сигурност ще привлече погледа на когото трябва, а вашето име ще бъде запомнено.

През 2017 година така наречените „творчески автобиографии” ще бъдат ключът за успех при наемане на работа, с който кандидатите ще се отличат сред конкуренцията.

Въпросните творчески CV-та могат да включат различни цветове, по-разчупени шрифтове, подчертаване, удебеляване, графики и дори диаграми, чрез които най-важната информация от CV-то би могла да генерира най-голямо внимание.

Интервю по телефона: 5 съвета за успех >>>

Добави описание

Снимка: resume2017.com

Представете си CV-то през 2017 година като PowerPoint презентация – в него трябва да присъстват само ключовите думи, без дълги текстове и с интересно оформление. Само по този начин работодателят с интерес ще изчете цялата ви автобиография и ще пожелае със сигурност да ви извика на интервю.

Още един хитър ход – наблегнете на визуалното оформление в CV-то през 2017 година. Установено е, че мозъкът обработва в пъти по-бързо образи, отколкото текстове. Само се замислете за социалните мрежи, в които преобладават снимките и видеоклиповете.

Разбира се, съобразете и доколко творческо и цветно може да бъде вашето CV с професионалната област, в която желаете да се развивате.
Ако все пак се притеснявате да заложите единствено на подобно нестандартно CV, може да подготвите резюме на автобиографията си по този начин и след него да следва вашето традиционно CV.

Накратко ето и кои са правила за създаване на добро CV през 2017:

  • Без излишен текст, само най-важната информация.
  • Добавяне на цвят, различни шрифтове, диаграми, таблици и всичко интересно, което ви хрумне (без обаче да прекалявате).
  • Без използване на клишета.
  • Повече визуално представяне (ако се осмелявате, може да добавите и видеоклип).
  • Запазете CV-то си в PDF формат.
  • Колкото по-интересно, толкова по-добре.

06.03.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Доброто CV през 2017".

Още от "Кандидатстване"

Ако работите на две места

Ако работите на две места

Понякога обстоятелствата ни принуждават да започнем работа на две места.

Интервю по телефона: 5 съвета за успех

Интервю по телефона: 5 съвета за успех

Интервюто по телефона е все по-често срещан метод за интервюиране на кандидати за дадена работа. Как най-добре може да се представите по време на телефонно интервю? Вижте 5 съвета за успех, свързани с интервю по телефона.

Често задавани въпроси на интервю за работа

Често задавани въпроси на интервю за работа

Всички сме ходили на интервю за работа. Знаем колко е напрегнато и изпълнено с безброй въпросителни очакването на реакцията на работодателя.