Интервю с Димитър Павлов

22 коментара5/5

Димитър Павлов е един от най-естествените и неподправени водещи у нас. По-често го виждаме да се забавлява, но умее да разговаря и на сериозни теми.

Митко Павлов е завършил НАТФИЗ, специалност „Публична реч“. Може би затова е толкова увлекателно, когато започне да говори. Много от вас вероятно го помнят като забавния водещ на сутрешния блок на „Ретро радио“. И по-малко си спомнят, че е бил водещ на новините на телевизия „Евроком“.

Най-отличителните професионални изяви на Димитър Павлов са като водещ на „10те най“, „Форт Боаяр“ и „Това го знае всяко хлапе“. Няма как да объркаме момчешкия му стил, забавните, понякога дори глупави смешки и онази детска скромност, която излъчва.

За тези, които се интересуват, в момента Митко Павлов няма гадже. Няма и работа. Обожава „wave“ музика, започва да плува и адски много се страхува да ходи на зъболекар. Зодия козирог е и вече мина 30 години. И още нещо - ако ви нарече „како“, не означава задължително, че сте му по-голяма сестра.

Дотук с интимните неща. Да поговорим за работа.


Каква беше първата ти работа?
Димитър Павлов: Работил съм на много места, преди да започна сериозна кариера. Работил съм на бензиностанция, продавал съм сладолед, бил съм сервитьор, барман, дори пицар за два дни. Като студент започнах да работя в телевизия „Евроком“ като водещ на новини, колкото и нелепо да ми звучи това сега.

Какво ти даде работата в телевизия „Евроком“?

Димитър Павлов: Получих безценен опит, колкото и несериозно да се държах тогава. Аз бях „келеме“, нямах чувство за отговорност, но се научих на много неща там, които са ми дали сериозен „background“.

des_014.jpgКак започна работа в „Ретро радио“?

Димитър Павлов: Започнах по приятелска линия, както се казва „с връзки“. Започнахме като на шега сутрешната програма. Когато се утвърдих,  получавах много добра заплата и смея да твърдя, че по това време бях един от най-добре платените радио водещи в България.

Какви спомени пазиш от „Ретро радио“?
Димитър Павлов: Първоначално работихме заедно с Мартин Димитров, но след това останах сам. Аз настоявах за персонификация на програмата, защото тогава нямаше сутрешен водещ сам. Отивах рано, преглеждах пресата и различни сайтове, пишех си сценария сам и започвах. Прекарах там шест години. Напуснах, защото не ми допадаше политиката на новите собственици спрямо музиката, а и ми беше време за почивка. Това е един от най-хубавите периоди в живота ми. Изключително много ми даде „Ретро радио“ и съм благодарен на целия екип.

Как се завърна отново в телевизията?

Димитър Павлов: Пак с връзки. Предложението дойде от приятел. Доста време правех нещата паралелно. Минах кастинга и БТВ избра мен за водещ на „10те най“. След това дойдоха и другите проекти - „Форд Боаяр“ и „Това го знае всяко хлапе“.

Къде се чувстваш по-добре – в радиото или телевизията?

Димитър Павлов: И на двете места. Не искам да избирам. И двете места си имат своите плюсове и минуси. В телевизията имам още много какво да уча. В радиото имам самочувствието, че в това, което правих сутрин, бях стигнал ниво, в което вече нямаше накъде да се развивам.

Най-голямото предизвикателство досега?

Димитър Павлов: Всеки проект си има свой собствен облик и е бил сам по себе си предизвикателство.

Какво се случва с „Това го знае всяко хлапе“? Няма ли да продължавате?

Димитър Павлов: Този въпрос може да го зададеш към програмния директор на БТВ. Съвсем искрено го казвам!

Имаш ли изяви в пресата?

Димитър Павлов: Имам своя рубрика в популярно мъжко списание, както и собствен блог.

Какви качества трябва да има един човек, който иска да се развива като теб?

Димитър Павлов: За да се занимаваш с телевизия у нас, трябва да си к****. Независимо дали мъжка или женска. Пазарът е много малък, абсолютно всички се познават и това предполага не дотам професионални отношения. Трябва да правиш много компромиси и аз все още не съм свикнал с това.

Компромиси с какво?

Димитър Павлов: С всичко! За съжаление, с всичко!

Мислиш ли, че професията на телевизионен водещ е добре заплатена у нас?
des_015.jpg
Димитър Павлов: Не, категорично не. Който твърди обратното, има изключително добро политическо лоби. Най-много ме боли от това, че външните продуценти не седнат да се разберат, а се цакат взаимно и от там страдат всички надолу.

Имаш ли наблюдения, че се наемат по-“евтини“ хора за сметка на по-качествени?

Димитър Павлов: Вече не. Кризата ще отсее нещата. Аз съм доволен, че има криза, защото дори и да губя пари в момента, знам, че ще се отсеят хората, които са били само за пълнеж и ще останат качествените.

С какво се занимаваш в момента?

Димитър Павлов: В момента съм в творческа пауза. Не обичам да почивам. Това ме побърква, но така се случи.

Кои са предстоящите ти проекти?

Димитър Павлов: Започнал съм разговори за нови проекти. Не мога да кажа какви, защото са били просто разговори, а не сериозни преговори. Всичко е в процес на изчакване.

Предпочиташ да останеш в сферата на развлекателните предавания или искаш нещо ново?

Димитър Павлов:Определено развлекателни. Това е и доста по-трудно.

На екран си много забавен. Това си ти или влизаш в определен образ?

Димитър Павлов: Не съм актьор и не влизам в образи. Това съм си аз.

Помогнало ли ти е образованието, което имаш в работата ти в момента?
Димитър Павлов: Със сигурност ми е помогнало, най-малкото за обща култура. Както знаем образованието в България е една добра обща култура. От там нататък всичко зависи от теб.

Умееш ли да изкарваш пари?
Димитър Павлов: Аз нямам търговски нюх. Не разбирам от пари. Амбициозен съм, но не съм добър търговец.

Би ли напуснал България, за да работиш другаде?

Димитър Павлов: Не, вече категорично не. Преди съм си го мислил, но вече 100% не искам. Няма какво да правя никъде другаде. Готино е човек да изкарва добри пари тук и да ходи да ги харчи, където пожелае. В чужбина съм никой, тук вече имам върху какво да стъпя.

des_017.jpgПатриот ли си?

Димитър Павлов: Не, не съм патриот. Обичам семейството си, приятелите си и точно заради тях не бих заминал никъде.

Какви езици знаеш?

Димитър Павлов: Знам добре български. На английски и руски се оправям, но не ги умея професионално.

Какво те вдъхновява в работата ти?

Димитър Павлов: Приятни емоции от личния ми живот. Както и обратното – когато ми се случи нещо лошо, съм кисел.

Кариерист ли си?

Димитър Павлов: Не.

Имаш ли планове за живота си? Как си се представяш след десет години например?

Димитър Павлов: Нямам планове. Не си правя дългосрочни планове, само краткосрочни. Надявам се да съм жив и здрав.

Харесваш ли светския живот? Посещаваш ли често светски събития?
Димитър Павлов: Не. Дори ме отвращава. Ходя само, ако трябва да свърша нещо или да се видя с някого. Иначе не виждам смисъл да си го причинявам.

Имаш ли много приятели?
Димитър Павлов: Не, 5-6 момчета, които са ми много добри приятели от години.
 
Как се забавляваш?
Димитър Павлов: Пътувам извън София и правя нормалните, обичайни свинщини с приятели. Сега съм решил да ходя да плувам, за да вляза във форма. Не мога да плувам и съм се записал в група с деца. Те ще ме учат. Няма как, човек понякога трябва да стане за смях.

16.03.2009/Интервю на Деси Великова

Още от "Тайната на успеха"

Низакет Бизлими - ромката, която успя

Низакет Бизлими - ромката, която успя

Низакет Бизлими пристига в Германия на 14 години. Първата ѝ "германска мечта" била да има велосипед, а втората - да стане адвокат. Днес тя е постигнала и двете.

Деян Донков: Престъпление е, ако имаш възможност и не помагаш на децата

Деян Донков: Престъпление е, ако имаш възможност и не помагаш на децата

Деян Донков е един от най-нашумелите български актьори, харесван заради множеството разнообразни роли, безспорния талант на сцената и симпатичното излъчване и неподправен стил.

Да знаем повече. Да бъдем себе си.

Да знаем повече. Да бъдем себе си.

Чували сте, вероятно за вече набиращия все по-голяма популярност метод на обучение сугестопедия.