5 основателни причини да станете фрийлансър

0 коментара0/5

Всяка година все повече хора избират да заменят традиционната работа със свободна практика. Този процес е напълно обясним, тъй като има редица предимства, които подтикват човек да стане фрийлансър. Вижте 5 основателни причини да станете фрийлансър.

5 основателни причини да станете фрийлансър
 © iStock

С все по-голямото влияние на интернет се променя не само начинът, по който хората общуват помежду си, но и начинът, по който работят. Неслучайно свободната практика става все по-предпочитана от хората, които могат да си я позволят (не всички професионални области позволяват човек да стане фрийлансър).

Ако някога сте се замисляли да замените традиционната си работа от 09:00 до 18:00 със свободна практика, то трябва да действате и да поемете този риск. Има поне 5 основателни причини, заради които си струва да станете фрийлансър. Разберете кои са те:

Свобода

Като фрийлансър имате свободата да избирате клиентите, с които искате да работите и видовете проекти, с които ще се занимавате. Винаги може да редуцирате обема на работата, ако ви се струва много (за разлика от обикновената работа, където не вие решавате това). Като фрийлансър вие не само имате свободата да избирате с кого да работите, но и разполагате с „физическата” свобода – не сте обвързани с конкретно работно място. Можете да работите от леглото, кафенето наблизо до дома, от морската си почивка, а защо не и от друга страна.

Прочетете още по темата:

Фрийлансър – работа на свободна практика

Автономност

Фрийлансърът е автономен. Той е шеф сам на себе си и не му се налага да отговаря пред никого (освен пред клиентите си). Фрийлансърът има свободата да работи в свои собствени срокове, сам си определя работното време и темпото, с което върши работата. Това означава, че при правилна подредба на графика, фрийлансърът може да си удължи уикенда, като си освободи петъка, а защо не и дори четвъртъка.

Добави описание

Баланс между личния и професионалния живот

Свободата и автономността, за които вече става дума, позволяват на фрийлансъра да баласира по-добре между личния и професионалния си живот. Фрийлансърът има реалната възможност да прекарва повече време със своето семейство, приятелите си и да прави нещата, които му доставят удоволствие.

Съвети за успешен хенд мейд бизнес в интернет >>>

По-голямо заплащане, по-малко разходи

Фрийлансърът няма фиксирана заплата всеки месец, което за някои хора може да бъде недостатъкът. От друга страна обаче фрийлансърът има възможност да изкарва дори повече пари – стига да си намира подходящи клиенти и проекти. Освен това човекът на свободна практика е освободен от много разходи като транспорт до работата и обратно, офис облекло, купуване на храна в обедната почивка и т.н.

Повече знания

Тъй като фрийлансърът няма шеф, в процеса на работа той ще натрупа повече знания. Свободната практика дава на човек възможността да се запознае с всеки аспект и всяка отговорност от работата. Фрийлансърът сам продава и се договаря за работата си, влиза също така в ролята на счетоводител, администратор и мениджър.

12.06.2017/Милена Алексиева 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 основателни причини да станете фрийлансър".

Още от "Тайната на успеха"

Бил Гейтс

6 безценни съвета от Бил Гейтс

В света има много успешни хора, като един от тях безспорно е Бил Гейтс. През годините предприемачът неведнъж е споделял тайните на своя проспериращ бизнес. Научете 6 безценни съвета от милиардера.

Защо трябва да имате сертификат CAE?

Защо трябва да имате сертификат CAE?

Обучение в международни университети и колежи с Cambridgre English: Advanced – Your English Knowledge Passport

Форум „Кариери 2008” – врата към успешна кариера

Форум „Кариери 2008” – врата към успешна кариера

Интервю с г-н Светлозар Петров, управител на “Job Tiger” и организатор на събитието.