Съвети за по-ползотворна работа

0 коментара0/5

Много хора ходят на фитнес, за да тренират и да се грижат за тялото си. Но колкото полагат усилия да тренират ума си? Вижте няколко полезни съвета, с които ще направите работата си по-ползотворна.

Съвети за по-ползотворна работа
 © iStock

С края на лятото и безгрижните почивни дни идва моментът, в който отново да се отдадете на работата си. Преминаването от ваканция към забързан работен график може да бъде трудно, но не и невъзможно. За да облекчите процеса обаче, трябва да следвате няколко прости правила. Те ще ви помогнат да тренирате своя ум, да възвърнете концентрацията си и да бъдете ползотворни на работното си място.

Създайте позитивна среда

Направете своето работно кътче колкото може по-приятно. Все пак ще прекарвате много часове именно там. А колкото по-добре се чувствате на дадено място, толкова по-добре. Може да декорирате бюрото си с цвете, снимка с любимите ви хора, вдъхновяващ цитат. Също така разчистете ненужните неща и направете работното си място по-приветливо.

Как да се справите с „прегряването“ в офиса? >>>

Подгответе си списък

Той обаче не трябва да бъде прекалено дълъг, за да не създава у вас чувство за тревога и много работа. Може да си съставяте кратък списък със задачите за всеки ден отделно или пък за предстоящата седмица. Не вписвайте неща, за които не сте сигурни, че ще успеете, защото те само ще отместят фокуса ви от най-важното.

Добави описание

Пуснете си музика

За да „се изключите” от всички външни фактори и да се съсредоточите изцяло върху работата си, може да слушате любима музика. Разбира се, трябва да се съобразите с колегите си, на които това може да не им е приятно. Най-добре се снабдете с лични слушалки, благодарение на които може да работите ползотворно на фона на любими песни. В интернет има и различни природни звуци, които доказано действат добре върху концентрацията по време на работа. Защо не опитате и с тях?

6 безценни съвета от Бил Гейтс >>>

Придържайте се към добри навици

Ако лягате късно, успивате се всяка сутрин и след това бързате, ако се храните нездравословно или пък обичате да мързелувате повече, отколкото трябва – всичко това се отразява зле на вашата трудоспособност. През работните дни се придържайте към добри навици – ранно лягане и ранно събуждане, упражнения, здравословно хранене. Може да гледате мотивационни видеоклипове или пък да четете книги, свързани с вашата професионална сфера.

Не вършете по няколко неща едновременно

Да, вероятно имате да наваксвате с работата след летните почивни дни, но не се захващайте с много неща едновременно. По-добре ги разпределете равномерно, така че да не се натоварвате прекалено. Много често, когато хората се залавят с няколко неща едновременно, в крайна сметка не свършват нищо както трябва.

Добави описание

Убедете сами себе си

Няма нищо по-могъщо от силата на мисълта. Нито един съвет няма да ви помогне така, както бихте могли да си помогнете самите вие. Убедете себе си, че трябва да пренасочите ума си и отново да влезете в работна атмосфера. Работете върху своята концентрация, която е от жизнено значение за добре свършената работа.

26.09.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети за по-ползотворна работа".

Още от "На работното място"

Повече жени шефове – по-голямо развитие

Повече жени шефове – по-голямо развитие

Колкото повече жени има в борда на директорите в едно предприятие, толкова по-големи успехи то има.

Защо не ви повишават?

Защо не ви повишават?

Осем възможни причини, които ви държат на разстояние от така бленуваното професионално развитие. Разберете кои са те.

Вечните теми за разговор на работното място

Вечните теми за разговор на работното място

Разговорите с колеги на работно място са неразделна част от работния процес. Те са средство за разпускане, както и за прогреса на работния процес чрез обсъждане на настоящи и бъдещи проекти, планове, задачи и прочие.