Професии, от които напълнявате

0 коментара0/5

Не стига, че шефът ви вбесява, колегите ви дразнят, ами и на всичкото отгоре професията ви е виновна за прогресивното ви напълняване. А само каква фигура имахте преди две години! Ето кои са професиите, които крият риск от напълняване.

Професии, от които напълнявате
Професии, от които напълнявате

Няма как 8-часовото седене в офиса, хапването на крак или пред бюрото, консумирането на нездравословна храна да не ви спретнат едно солидно напълняване. Ако пък добавим и стресът на работното място, който благоприятства трупането на килограми, нищо чудно скоро да ви се наложи да подмените изцяло гардероба си с 1-2 размера по-големи дрехи.

Работното място и храненето >>> 

Според проучване сред професиите, които водят до напълнявате попадат, попадат тези в сферата на IT  технологиите, администрацията и счетоводството. Учители, инженери, архитекти, юристи, медицински сестри, редактори, полицаи, продавачи също са сред затлъстяващите служите в резултат от професията си.

Как да предотвратите напълняването като следствие от професията?

Професии, от които напълнявате

Ако се занимавате с интелектуален труд, то тогава мозъкът ви работи целодневно на максимални обороти и се нуждае от много енергия. Грешката е, че си я набавяте с огромни количества нездравословна храна. А вместо това може да постигнете двоен ефект (засищане и прилив на енергия) с шепа ядки. Те са идеална храна за работното място.

Също толкова вредно колкото постоянното ядене в работно време е пропускането на хранения поради липсата на време и обилно ядене след края на работния ден. Това е стрес за организма, а метаболизмът ви не е достатъчно добър в късните часове на деня, за да се справи с огромното количество храна.

Храна за остър ум >>> 
Хранене за мозъка >>> 

Втора грешка, водеща до напълняване, е пропускането на обедната почивка. Не може да седите цял ден без да станете и да очаквате да сте в идеална форма, с идеални килограми, стегнати и без целулит. В някои фирми има стаи за релакс, игри и други странични занимания точно с тази цел – раздвижване и също разтоварване от стреса, за който вече споменахме, че е затлъстяващ фактор. А дори и фирмата ви да не разполага с такива удобства, не забравяйте да си правите почивки, да се разтъпчете за малко, а на отиване и на връщане от работа ходете пеша или ползвайте колело. Това ще окаже положителен ефект не само на фигурата ви, но и на тонуса и настроението ви.

Добави описание

Полезно:
Гимнастика зад бюрото >>> 
Диета за работещи жени >>> 
Лесна диета за работещи дами >>> 
Диета за работещи майки >>> 
Диета за заети жени >>> 
Офисът и здравето >>> 

15.09.2016/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Професии, от които напълнявате".

Още от "На работното място"

Бизнес маниери - пътят към успеха

Бизнес маниери - пътят към успеха

За да блеснете на фона на колегите си, овладейте бизнес маниерите. Това ще ви спечели уважението на околните, а комбинацията от бизнес маниери и професионализъм  ще ви изгради имиджа на силен конкурент.

Плаващо или фиксирано работно време?

Плаващо или фиксирано работно време?

Лятно време си е тежко в офиса, мислите ви летят към морето и имате силното желание да смените офисния стол с водно колело. Но отпуската не е безкрайна. Или пък е? Стига да сте на плаващо работно време работата през лятото може да ви се стори приказна.

Годишна оценка на служителите

Годишна оценка на служителите

Годишната оценка на служителите е очакван момент и вид награда за мнозина, но за други си е истинско наказание. Искате или не годишната оценка на служителите си е задължителна част от фирмената политика на много компании.