Професии, от които напълнявате

0 коментара0/5

Не стига, че шефът ви вбесява, колегите ви дразнят, ами и на всичкото отгоре професията ви е виновна за прогресивното ви напълняване. А само каква фигура имахте преди две години! Ето кои са професиите, които крият риск от напълняване.

Професии, от които напълнявате
Професии, от които напълнявате

Няма как 8-часовото седене в офиса, хапването на крак или пред бюрото, консумирането на нездравословна храна да не ви спретнат едно солидно напълняване. Ако пък добавим и стресът на работното място, който благоприятства трупането на килограми, нищо чудно скоро да ви се наложи да подмените изцяло гардероба си с 1-2 размера по-големи дрехи.

Работното място и храненето >>> 

Според проучване сред професиите, които водят до напълнявате попадат, попадат тези в сферата на IT  технологиите, администрацията и счетоводството. Учители, инженери, архитекти, юристи, медицински сестри, редактори, полицаи, продавачи също са сред затлъстяващите служите в резултат от професията си.

Как да предотвратите напълняването като следствие от професията?

Професии, от които напълнявате

Ако се занимавате с интелектуален труд, то тогава мозъкът ви работи целодневно на максимални обороти и се нуждае от много енергия. Грешката е, че си я набавяте с огромни количества нездравословна храна. А вместо това може да постигнете двоен ефект (засищане и прилив на енергия) с шепа ядки. Те са идеална храна за работното място.

Също толкова вредно колкото постоянното ядене в работно време е пропускането на хранения поради липсата на време и обилно ядене след края на работния ден. Това е стрес за организма, а метаболизмът ви не е достатъчно добър в късните часове на деня, за да се справи с огромното количество храна.

Храна за остър ум >>> 
Хранене за мозъка >>> 

Втора грешка, водеща до напълняване, е пропускането на обедната почивка. Не може да седите цял ден без да станете и да очаквате да сте в идеална форма, с идеални килограми, стегнати и без целулит. В някои фирми има стаи за релакс, игри и други странични занимания точно с тази цел – раздвижване и също разтоварване от стреса, за който вече споменахме, че е затлъстяващ фактор. А дори и фирмата ви да не разполага с такива удобства, не забравяйте да си правите почивки, да се разтъпчете за малко, а на отиване и на връщане от работа ходете пеша или ползвайте колело. Това ще окаже положителен ефект не само на фигурата ви, но и на тонуса и настроението ви.

Добави описание

Полезно:
Гимнастика зад бюрото >>> 
Диета за работещи жени >>> 
Лесна диета за работещи дами >>> 
Диета за работещи майки >>> 
Диета за заети жени >>> 
Офисът и здравето >>> 

15.09.2016/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Професии, от които напълнявате".

Още от "На работното място"

7 начина да „сгафите“ още първия ден на нова работа

7 начина да „сгафите“ още първия ден на нова работа

Смяната на работното място е винаги нещо вълнуващо. Но опасностите, които ви дебнат в такъв момент, никак не са малко. Разберете кои са 7-те начина, благодарение на които може да създадете лошо впечатление на новата си работа.

Златни правила за стил в офиса

Златни правила за стил в офиса

Всяка от нас иска да изглежда добре и да впечатлява с външността си. Освен да сме атрактивни обаче, преди всичко трябва да сме подбрали външния си вид, така че да е адекватен на обстановката, в която се намираме.

Как да се справим със стреса на работното място?

Как да се справим със стреса на работното място?

Стрес на работното място? Познато, нали? Всеки ден изпадате в безброй стресови ситуации на работно място заради безброй причини. Факторът стрес има негативно влияние върху вашата трудоспособност, здраве и добро настроение.