Професии, от които напълнявате

0 коментара0/5

Не стига, че шефът ви вбесява, колегите ви дразнят, ами и на всичкото отгоре професията ви е виновна за прогресивното ви напълняване. А само каква фигура имахте преди две години! Ето кои са професиите, които крият риск от напълняване.

Професии, от които напълнявате
Професии, от които напълнявате

Няма как 8-часовото седене в офиса, хапването на крак или пред бюрото, консумирането на нездравословна храна да не ви спретнат едно солидно напълняване. Ако пък добавим и стресът на работното място, който благоприятства трупането на килограми, нищо чудно скоро да ви се наложи да подмените изцяло гардероба си с 1-2 размера по-големи дрехи.

Работното място и храненето >>> 

Според проучване сред професиите, които водят до напълнявате попадат, попадат тези в сферата на IT  технологиите, администрацията и счетоводството. Учители, инженери, архитекти, юристи, медицински сестри, редактори, полицаи, продавачи също са сред затлъстяващите служите в резултат от професията си.

Как да предотвратите напълняването като следствие от професията?

Професии, от които напълнявате

Ако се занимавате с интелектуален труд, то тогава мозъкът ви работи целодневно на максимални обороти и се нуждае от много енергия. Грешката е, че си я набавяте с огромни количества нездравословна храна. А вместо това може да постигнете двоен ефект (засищане и прилив на енергия) с шепа ядки. Те са идеална храна за работното място.

Също толкова вредно колкото постоянното ядене в работно време е пропускането на хранения поради липсата на време и обилно ядене след края на работния ден. Това е стрес за организма, а метаболизмът ви не е достатъчно добър в късните часове на деня, за да се справи с огромното количество храна.

Храна за остър ум >>> 
Хранене за мозъка >>> 

Втора грешка, водеща до напълняване, е пропускането на обедната почивка. Не може да седите цял ден без да станете и да очаквате да сте в идеална форма, с идеални килограми, стегнати и без целулит. В някои фирми има стаи за релакс, игри и други странични занимания точно с тази цел – раздвижване и също разтоварване от стреса, за който вече споменахме, че е затлъстяващ фактор. А дори и фирмата ви да не разполага с такива удобства, не забравяйте да си правите почивки, да се разтъпчете за малко, а на отиване и на връщане от работа ходете пеша или ползвайте колело. Това ще окаже положителен ефект не само на фигурата ви, но и на тонуса и настроението ви.

Добави описание

Полезно:
Гимнастика зад бюрото >>> 
Диета за работещи жени >>> 
Лесна диета за работещи дами >>> 
Диета за работещи майки >>> 
Диета за заети жени >>> 
Офисът и здравето >>> 

15.09.2016/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Професии, от които напълнявате".

Още от "На работното място"

Оставете успехите да говорят за вас, не вие за тях

Оставете успехите да говорят за вас, не вие за тях

Самохвалството е най-добрият приятел на лошия имидж. Много хора мислят, че ако не изтъкнат успехите и постиженията си, то значи те не са се случили. Самоизтъкването не е професионално. Може дори да ви направи смешни и дразнещи за околните.

Търсите работа? Бъдете безгрешни!

Търсите работа? Бъдете безгрешни!

Търсенето на нова работа си е трудоемко, дори стресиращо, ако са ви уволнили и в момента сте безработни. Напрежението съответно ви тласка към редица, грешки, които обаче не трябва да правите, ако искате да си намерите добра работа.

Не превръщайте работата в целия си живот

Не превръщайте работата в целия си живот

Да си работохолик отдавна не е порок. В днешно време в кариерата успяват само хора, които се отдадат сериозно на професията си и не се плашат от работа. Това обаче не означава, че работата трябва да погълне целия ни живот. Как да намерим златната среда?