Предпразнично безделие на работното място

1 коментар1/5

По Коледа някои работят, та пушек се вдига, други от рано започват подготовката и настройването на коледна вълна и се отдават на блажено безделие на работното място.


Тази година около коледните и новогодишните празници се очертават само два почивни дни, единият от които се отработва. Повечето фирми обаче навярно ще излязат в отпуска между Коледа и Нова година, а през седмица преди това доста от служителите ще са изпаднали в състояние на дълбока летаргия и оправдан, според тях, предпразничен мързел.

Предпразнично безделие на работното мястоТова, разбира се, не означава, че по цял ден се връткат на стола, разхождат се безцелно из коридорите и пият час по час кафе докато обсъждат с останалите колеги как ще изкарат предстоящите празници. По-скоро ще си вършат работата еваж-еваж (някои от служителите), без много да бързат, без много да се стараят, без какъвто и да било ентусиазъм, мотивация и прецизност.

Във връзка с това вършете само дребни, по-лесни задачи и си оставете само довършителните щрихи по даден проект за предпразничните работни дни. Ако, разбира се, работата ви го позволява. За да преборите предпразничния мързел, разнообразете работата си или по-точно дейностите, които извършвате през деня. Според психолозите рутината е нещото, което особено много подхранва мързела и скуката, и съответно мозъкът се нуждае от разнообразие и предизвикателства, за да не изпадне в зимен сън. Ако работите на бюро, си намирайте често поводи да се раздвижите било до съседния отдел или до близкия магазин.
Предпразнично безделие на работното място
За повечето индустрии обаче Коледа е златна мина и през предпразничните дни се работи като за последно и предпразничния мързел никак не се толерира. Малко са и професиите, които позволяват да си мързелувате блажено в очакване на Коледа. Това обаче не означава, че не можете да разведрите работната атмосфера с колегите си, така че 8-те работни часа да минават по-бързо и приятно. Украсете работното си място, вземете си обща почерпка, пуснете си свежа музика като фон на работния процес и превърнете работата в забавление.

20.12.2010/Ели Йорданова

1 коментарДобави коментар »

Beny

От Beny20.12.2010, 15:00 ч.

Точно това правиме в момента, скучаеме, мързелуваме и ...се черпиме.Никакви почивни дни, никакви допълнителни пари, така че - това е положението.

Виж всички коментари за "Предпразнично безделие на работното място".

Още от "На работното място"

Внимание! Натегачка в офиса!

Внимание! Натегачка в офиса!

Няколко безболезнени и незлобливи начини да парирате ударите под кръста на колежката - прецаквачка

Не прави от приятелката си колежка

Не прави от приятелката си колежка

Съвместната работа между две приятелки обикновено води до катастрофални за дружбата последици. В жизненото съревнование тя бие по точки дори кавгите заради мъж.

Щастливи ли сте на работното място?

Щастливи ли сте на работното място?

Ако не се чувствате щастливи на работното си място, не се колебайте да смените работата си. Все пак негативните емоции на работа се пренасят и в личния ви живот.  Така че рискувайте и потърсете щастието си на друго работно място.