Коледен дух на работното място

0 коментара0/5

Как да почетете подобаващо Коледа на работното си място и как да направите работата си по-приятна през най-празничния месец от годината? Вижте няколко идеи, с които да създадете страхотен коледен дух на работното място.

Коледен дух на работното място
 © iStock

Декември е един от най-любимите месеци от годината и то най-вече заради Коледа и Нова година. Коледната атмосфера започва да се усеща още с началото на месеца – красиви украси грейват не само у дома, но и на улицата, в магазините. Хората са някак по-усмихнати и по-добри. Истинска идилия, нали?

Ако искате да пренесете тази идилия и на работното място – всичко, от което се нуждаете, е коледен дух. За да го създадете, не се нуждаете от много, а само от желание и разбира се, подкрепата на вашите колеги и шеф. Вижте няколко лесни предложения, с чиято помощ ще усетите коледния дух на работното си място:

Коледна украса

Разбира се, трябва да започнете от най-очевидното, а именно коледната украса. Няколко гирлянда, лампички и фигурки са достатъчни, за да преобразят мястото, където работите и да му вдъхнат идилична коледна атмосфера. Хубавото е, че инвестицията в коледна украса е дългосрочна, тъй като може да я използвате и през следващите години (ако продължавате да работите там). В случай, че вашият работодател не ви е осигурил коледна украса, заедно със своите колеги може да съберете малка сума, с която да я купите сами. Ако пък работното ви място вече може да се похвали с коледна украса – тогава чудесно! Време е да продължите с другите идеи.

Коледни сладкиши

Последният работен ден преди Коледа тази година (23-ти декември) е идеалното време, в което вие и вашите колеги може да се поглезите с мини парти на работното място. Всеки от вас може да донесе по някакъв тематичен коледен сладкиш и по този начин да си заформите истинско предколедно пиршество. Добро допълнение ще бъде топлият ароматен чай, тъй като употребата на алкохол на работното място продължава да бъде забранена дори в този празничен период от годината.

Коледни подаръци

Същият този последен работен ден с трапеза от коледни сладкиши е много подходящ и за размяна на подаръци на работното място. Какво по-хубаво от подранил подарък за Коледа? Ако ви допада идеята за размяна на подаръци между колегите, трябва да се уговорите поне една седмица предварително. Определете символична сума (например 10 лева) за купуване на подарък. След това запишете имената на всички колеги, които ще се включат в размяната на подаръците на отделни листчета. Сгънете листчетата, така че да не се виждат имената и ги сложете в достатъчно голяма купа. От нея всеки искащ да даде и получи коледен подарък тегли своето листче – името, което е избрал е и човекът, на когото трябва да поднесе коледен подарък.

Коледа идва по-рано в офиса >>>

Коледно парти

Много фирми организират коледни партита за своите служители, които обикновено се провеждат в седмицата преди Коледа. Ако обаче вашият шеф не се е наел с планиране на подобно парти, защо вие и колегите ви не го направите? Отново желаещите може да се съберете и да си организирате ваше коледно парти. Достатъчно е само да уточните броя на хората, деня и да направите резервация (след като изберете най-подходящото заведение).

Идеи за фирмено коледно парти >>>

12.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледен дух на работното място".

Още от "На работното място"

Изкуството да си мениджър

Изкуството да си мениджър

Менажирането на екип, отдел или цяла фирма не е никак лесна работа. Мениджърът трябва да притежава редица качества, които да го направят достоен професионалист. Да си мениджър е изкуство, което не се учи само в университета.

„Любовта“ към шефа

„Любовта“ към шефа

Колко често ви се е искало да разцелувате шефа си? А колко често да го застреляте и да не го видите повече?

Какво ви вбесява в колегите?

Какво ви вбесява в колегите?

Колегите с „приятни“ навици никнат като гъби, но защо все във вашата градина ... пардон – офис? А КПД-то и е 10, що се отнася до основната им функция – да ви вбесяват. Каква обаче е тайната за елиминирането на дразнещите колеги?