Как да „оцелеем“ на работното място през лятото

0 коментара0/5

Някои полезни съвети ще ви помогнат да направите работните дни по-поносими през най-топлия и почивен сезон от годината. Научете кои са те.

Как да „оцелеем“ на работното място през лятото
 © iStock

Лятото е любимият сезон на много хора. И с право – дните са слънчеви, дълги и предразполагат към забавление. За жалост обаче, отпускът не позволява три месеца почивка, голяма част от която прекарана на плажа. Работата си е работа, дори през прекрасния летен сезон.

Прекарването на голяма част от деня на работното място обаче може да бъде много некомфортно именно през лятото. Наред със стресиращата, а понякога и досадна работа, човек трябва да се бори с високите температури и желанието си да захвърли всичко и да се отдаде на дълга почивка.

И така, как да „оцелеем“ на работното място през лятото?

Носете удобни дрехи

Те, разбира се, трябва да са съобразени с професионалния дрескод на компанията. Залагайте на достатъчно удобни и прохладни дрехи, с които да ходите на работа. Горещината може да бъде преодоляна по-лесно с подходящото облекло.

Не прекарвайте допълнително време в офиса

Задължително обедната си почивка излизайте някъде навън, а не оставайте в офиса. По този начин поне малко ще се разсеете от работната среда и по-лесно ще приемете факта, че до почивката ви има още време или пък тя вече е отминала. Освен това разсейването от атмосферата на работното място ще ви накара да се чувствате малко по-спокойни.

Наваксвайте уикенда

Не прекарвайте почивните дни у дома. Лятото е перфектното време да се отдавате на дори малки екскурзии до близки места. Посещението на басейн в града също е вариант, с който да се разсеете от сивото работно ежедневие и разбира се, да се разхладите. Все пак не само на морето човек може да се забавлява през лятото!

Добави описание

Организирайте срещите си навън

За да избегнете скуката на работното място през летния сезон, организирайте срещите си навън. Това ще ви предостави още един начин да избегнете дори за кратко потискащата офис среда. Слънцето и светлината пък ще ви заредят с енергията, от която се нуждаете.

Поддържайте нормална температура в офиса

Ако навън градусите са над 30, дори наближават 40, нормално е на човек да му се прииска дори да се скрие за малко в някое хладилно помещение. Това, разбира се, би бил истински шок за неговото тяло. Подобно нещо се случва с организма ви, когато климатикът работи на прекалено ниска температура и с голяма разлика между градусите навън и вътре в офиса. За да не подлагате тялото си на изтезание, уверете се, че поддържате нормална температура на работното си място.

Как да се справите с „прегряването“ в офиса? >>>

Пийте много вода

През лятото организмът на човек се дехидратира по-лесно, ето защо е важно да приемате голямо количество вода. Може да си позволявате и някоя друга студена напитка, но в никакъв случай не пренебрегвайте значението на водата.

11.07.2016/Милена Алексиева

Още от "На работното място"

Как да се адаптираме след летния отпуск?

Как да се адаптираме след летния отпуск?

Летният отпуск е чакан дълго, идва бавно и отминава за миг. След себе си остава прекрасни спомени и усещането, че животът ни има смисъл само в тези няколко летни дни. Как да се адаптираме към работния процес след като летният отпуск свърши?

Не превръщайте работата в целия си живот

Не превръщайте работата в целия си живот

Да си работохолик отдавна не е порок. В днешно време в кариерата успяват само хора, които се отдадат сериозно на професията си и не се плашат от работа. Това обаче не означава, че работата трябва да погълне целия ни живот. Как да намерим златната среда?

Организирайте се

Организирайте се

Краят на годината наближава и е време да направим равносметка какво сме постигнали не само в личен, но и в делови план.