13 дразнещи колеги

0 коментара0/5

Имате ли чувството, че отивате на война на път към офиса, мотивирани да удушите колегите си с най-дразнещи навици? Винаги ще си имате работа с такива, така че се въоръжете с търпение. А ето и кои са най-честите екземпляри сред дразнещите колеги.

13 дразнещи колеги

Мързеливият – всеки го домързява понякога, а други само понякога не ги мързи.

Миризливият – друго си е рано сутрин да ви посрещнат с миризма на пот, лук, чесън и всякакви други благоухания, способни дори да заличат приятния аромат на кафе в ръката ви.

Дървеният философ – няма смисъл да спорите с него, защото неговото мнение е единствено, свещено и вярно и няма шанс да го убедите в обратното. Обича да държи всичко под контрол, дори и вас...дори и да не ви е шеф.

Шумният – той е по-звучен и от оркестър – скърца, трака, пъшка, охка, мрънка, мърмори и няма междуметие, което да не е използвал поне по няколко пъти на ден... всеки ден.

Войната на клавишите >>>

13 дразнещи колегиТелефонната централа – огромна грешка е, ако му връчите служебен телефон. Ще го стиска като удавник за сламка и цял ден ще дразни околните с разговорите си, но обикновено не служебни, а лични. Екстра, щом фирмата плаща, може и цял ден да си приказва... в офиса, на висок глас.

Парфюмерията – всички разбират, че той вече е дошъл на работа още от убийствено силния парфюм в асансьора. Остава ви да се надявате ароматът на парфюма да не е непоносимо гаден

Мръни, мръни – той е като буреносен облак, нито веднъж не сте го виждали усмихнат сутрин, а през деня е винаги недоволен – гладен е/преял е, топло му е/студено му е. Няма пълно щастие или този момент е просто един миг, който светкавично е заменен отново с недоволство.

Емоционалният – независимо дали е щастлив или нещастен, със сигурност ще разберете по доста неприятен начин. Изблиците на щастие, нерви, агресия, тревога са задължителни. И задължително носете чадър със себе си, ще ви трябва, когато емоционалният колега се пени, спорейки с вас за нещо, както и носни кърпички, тъй като емоционалният колега въобще не се свени да рони крокодилски сълзи в офиса. А, когато е щастлив, няма място за работа, всички трябва да се веселят с него и да се радват за неговото щастие.

Центърът на вселената – дори и за миг не си помисляйте да отклоните поглед от него, когато ви говори за своите си неща, или да смените темата с друга, интересна за всички. Всичко и всеки трябва да се върти около този типаж дразнещ колега, което ще рече, че по цял ден ще слушате за децата, половинката, секса, проблемите, щастливите моменти, хвалбите и какво ли още не свързано с живота на въпросния колега.

3 в 1 - Натегачът, Любимецът на шефа, Връзкарят – стреми се да е приятел с шефа, съгласява се с всяка негова идея и му угажда за всичко, подмазва се и на колегите, нищо, че после говори зад гърба на всички. Важното е да не се конфронтира с никого, да бъде харесван и така да постигне така желаното си издигане във фирмата.

13 дразнещи колеги

Приятел с шефа - плюсове и минуси >>>

Хипохондрика - охка и пъшка, а ако го попитате защо – болен е и затова не може да свърши това, не може да направи онова, някой трябва да го замества, налага се да си тръгне по-рано, отсъства често. Въобще работи ли?

Псевдо шеф – какво по-дразнещо от колега, който се изживява като шеф, прехвърлящ своята работа върху другите, а пред баж шефа е по-нисък от тревата и само мънка и се оправдава.

Мис 4-часов работен ден– защо да си давате зор, 8 часа само работа си е толкова изтощително и направо безумно. Ето защо този екземпляр дразнещи колеги съкращават времето си за работа като закъсняват сутрин, тръгват си по-рано вечер, убиват поне час в пушене и пиене на кафе, удължават обедната си почивка и скатават по всевъзможни други начини.

Какво ви вбесява в колегите? >>>
Колегите, които не понасяме >>>
Колегите - приятели или врагове? >>>
Колегите и аз >>>

06.10.2016/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "13 дразнещи колеги".

Още от "На работното място"

Помечтайте

Как да останем работоспособни през лятото

Още с настъпването на лятото в душата ви нараства дивото желание да заминете на море или в планината и да забравите грижите и работата.

Колегите и аз

Колегите и аз

Колегиалните отношения са нещо наистина деликатно. Колегите стават като наше семейство – или не можем без тях или общуваме с тях по задължение. При всички случаи обаче свикваме с присъствието им и трябва се научим да работим в хармония.

На работа по празниците

На работа по празниците

Някои професии просто изискват работа по празниците. Това е времето за най-големи печалби за много фирми. Други работят по празниците, защото са си изчерпали отпуската, а трети, защото работата по празниците е двойно по-високо платена.