13 дразнещи колеги

0 коментара0/5

Имате ли чувството, че отивате на война на път към офиса, мотивирани да удушите колегите си с най-дразнещи навици? Винаги ще си имате работа с такива, така че се въоръжете с търпение. А ето и кои са най-честите екземпляри сред дразнещите колеги.

13 дразнещи колеги

Мързеливият – всеки го домързява понякога, а други само понякога не ги мързи.

Миризливият – друго си е рано сутрин да ви посрещнат с миризма на пот, лук, чесън и всякакви други благоухания, способни дори да заличат приятния аромат на кафе в ръката ви.

Дървеният философ – няма смисъл да спорите с него, защото неговото мнение е единствено, свещено и вярно и няма шанс да го убедите в обратното. Обича да държи всичко под контрол, дори и вас...дори и да не ви е шеф.

Шумният – той е по-звучен и от оркестър – скърца, трака, пъшка, охка, мрънка, мърмори и няма междуметие, което да не е използвал поне по няколко пъти на ден... всеки ден.

Войната на клавишите >>>

13 дразнещи колегиТелефонната централа – огромна грешка е, ако му връчите служебен телефон. Ще го стиска като удавник за сламка и цял ден ще дразни околните с разговорите си, но обикновено не служебни, а лични. Екстра, щом фирмата плаща, може и цял ден да си приказва... в офиса, на висок глас.

Парфюмерията – всички разбират, че той вече е дошъл на работа още от убийствено силния парфюм в асансьора. Остава ви да се надявате ароматът на парфюма да не е непоносимо гаден

Мръни, мръни – той е като буреносен облак, нито веднъж не сте го виждали усмихнат сутрин, а през деня е винаги недоволен – гладен е/преял е, топло му е/студено му е. Няма пълно щастие или този момент е просто един миг, който светкавично е заменен отново с недоволство.

Емоционалният – независимо дали е щастлив или нещастен, със сигурност ще разберете по доста неприятен начин. Изблиците на щастие, нерви, агресия, тревога са задължителни. И задължително носете чадър със себе си, ще ви трябва, когато емоционалният колега се пени, спорейки с вас за нещо, както и носни кърпички, тъй като емоционалният колега въобще не се свени да рони крокодилски сълзи в офиса. А, когато е щастлив, няма място за работа, всички трябва да се веселят с него и да се радват за неговото щастие.

Центърът на вселената – дори и за миг не си помисляйте да отклоните поглед от него, когато ви говори за своите си неща, или да смените темата с друга, интересна за всички. Всичко и всеки трябва да се върти около този типаж дразнещ колега, което ще рече, че по цял ден ще слушате за децата, половинката, секса, проблемите, щастливите моменти, хвалбите и какво ли още не свързано с живота на въпросния колега.

3 в 1 - Натегачът, Любимецът на шефа, Връзкарят – стреми се да е приятел с шефа, съгласява се с всяка негова идея и му угажда за всичко, подмазва се и на колегите, нищо, че после говори зад гърба на всички. Важното е да не се конфронтира с никого, да бъде харесван и така да постигне така желаното си издигане във фирмата.

13 дразнещи колеги

Приятел с шефа - плюсове и минуси >>>

Хипохондрика - охка и пъшка, а ако го попитате защо – болен е и затова не може да свърши това, не може да направи онова, някой трябва да го замества, налага се да си тръгне по-рано, отсъства често. Въобще работи ли?

Псевдо шеф – какво по-дразнещо от колега, който се изживява като шеф, прехвърлящ своята работа върху другите, а пред баж шефа е по-нисък от тревата и само мънка и се оправдава.

Мис 4-часов работен ден– защо да си давате зор, 8 часа само работа си е толкова изтощително и направо безумно. Ето защо този екземпляр дразнещи колеги съкращават времето си за работа като закъсняват сутрин, тръгват си по-рано вечер, убиват поне час в пушене и пиене на кафе, удължават обедната си почивка и скатават по всевъзможни други начини.

Какво ви вбесява в колегите? >>>
Колегите, които не понасяме >>>
Колегите - приятели или врагове? >>>
Колегите и аз >>>

06.10.2016/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "13 дразнещи колеги".

Още от "На работното място"

Успехът е винаги планиран

Успехът е винаги планиран

В кое вярвате повече - в късмета или в положения труд? Обичате да планирате или винаги очаквате успехите ви да дойдат сами?  Дали успехът е низ от планове и преодолени препятствия или ако ни е писано, той ще дойде?

Търсите работа? Бъдете безгрешни!

Търсите работа? Бъдете безгрешни!

Търсенето на нова работа си е трудоемко, дори стресиращо, ако са ви уволнили и в момента сте безработни. Напрежението съответно ви тласка към редица, грешки, които обаче не трябва да правите, ако искате да си намерите добра работа.

Работа на няколко места едновременно

Работа на няколко места едновременно

Все по-честа става практиката да се работи на няколко места едновременно. Това е единственият начин за някои хора да докарат приличен доход. Но работата на няколко места пречи на личния ви живот, а често и на здравословното ви състояние.