Търсенето на работа е като флирта

4 коментара4/5

Търсенето на работа е вид професия, която много се доближава до тази на изкусния любовник. Флиртът изисква талант, за да спечелите обекта на вашите желания. Така и търсенето на работа е  изкуство, което трябва да овладеете, за да постигнете успех.


Търсенето на работа понякога се превръща в доста трудоемка професия, отнемаща огромна част от времето ви в ходене по интервюта, четене на обяви във вестници, интернет и т.н. Като проблемът често се изразява в това, не че не можете да си намерите работа, а че не можете да намерите работно място, което да отговаря на изискванията ви за работна среда, заплащане и да е работа по специалността, която следвате или сте завършили.

Ако сте все още учащи,Търсенето на работа е като флирта не чакайте да завършите и чак тогава да започнете да ходите на първите си интервюта за работа . Ако ви е трудно да си намерите работа по специалността, стажът в дадената област също е полезен. Повечето фирми се интересуват особено много от годините опит, които имате в определена сфера на дейност, така че дори и само стажанти в някоя фирма, бъдете с идеята, че работите предимно за доброто си CV.

Овладяването на някои тънкости при писането на CV и мотивационно писмо също ще увеличат шансовете ви да се сдобиете с мечтаното работно място.

Професията на безработния, търсещ работа, служител изисква в никакъв случай да не мислите пораженчески и да не се отказвате, ако не ви наемат още след първото интервю за работа. Ходенето по интервюта се равнява на ценен опит, най-малкото вече знаете как да направите добро първо впечатление , какво трябва да е облеклото ви по време на интервю за работа, какви са често задаваните въпроси по време на интервю, както и ще бъдете подготвени за неприятните ситуации и притеснителните въпроси по време на интервю за работа.

А ако ви предложат място във фирмата, което е по-ниско платено и на по-долно стъпало в йерархията, отколкото искате, не бързайте да отказвате. Това че вече работите и получавате заплата не означава, че не трябва да продължите да търсите мечтаната от вас работа. Просто през това време ще сте стъпили здраво на земята и ще получавате сигурна заплата.
Търсенето на работа е като флирта
Когато търсите работа, трябва да имате ясна цел, да бъдете напористи, системно да търсите в обявите вашата любима работа, а не само от дъжд на вятър да поглеждате какво ново се предлага. Необходим ви е и план за действие , когато ви поканят на интервю за мечтаната от вас работа. Представете си, че стоите пред красив(а) мъж/жена, който/която на всяка цена искате да свалите. Трябва да сте упорити, изобретателни, инициативни и да действате в най-подходящия момент. Когато получите невероятна възможност за работа не губете време в мисли дали точно това искате, а приемете. Понякога рискът е всичко, от което имате нужда, за да получите мечтаното от вас работно място.

02.08.2010/Ели Йорданова

4 коментарaДобави коментар »

Уморен от интервюта

От Уморен от интервюта23.08.2010, 02:04 ч.

Имам над 32г. професионален опит, работил съм къде ли не и като какъв ли не...Повече от убеден съм, че конкурсите у нас имат предварителен победител, защото много хора имат познания и умения, но не всички имат достатъчно...

Виж всички коментари за "Търсенето на работа е като флирта".

Още от "Кандидатстване"

Притеснителни въпроси на интервю за работа

Притеснителни въпроси на интервю за работа

Ако трескаво си търсите нова работа, вероятно вече сте минали през няколко интервюта и сте наясно какви са стандартните въпроси, с които ви посрещат работодателите.

Как да изглеждаме на интервю за работа?

Как да изглеждаме на интервю за работа?

Няма жена, която не е изпадала пред дилемата – „Ами сега какво да си облека?“ Когато става въпрос за интервю за работа обаче,положението става още по-критично,

Българският работодател

Българският работодател

Странно нещо е българският работодател. В повечето случаи има големи претенции за качествата на хората, които наема и скромни предложения за условията.