5 ясни знака, че кариерата ви се развива добре

1 коментар0/5

Понякога не всичко се свежда до парите (макар те също да са важни). Има много други начини да разберете, че не бива да мислите за друга работа, защото в момента кариерата ви се развива добре.

5 ясни знака, че кариерата ви се развива добре
 © iStock

Успехът означава различни неща за различните хора. За някои натрупването на състояние или пък сдобиването с по-голяма власт са крайните признаци за постигнат успех. За други пък е достатъчно да се чувстват щастливи и удовлетворени от това, което работят.

Парите обаче не са най-важното нещо за по-голяма част от работещите. Много проучвания показват, че хората предпочитат заплатата им да бъде по-малка, но с нея да се намалят и негативите на работното място. Понякога нервите и ежедневните проблеми не си струват по-високата заплата.

Ако изключим финансовия аспект обаче, какво показва, че кариерата ви се развива добре? Вижте 5 ясни признака, че определено не бива да мислите за смяна на работното място:

  • Прогресът ви е голям

Ако вече няколко години сте на настоящата си работа, значи лесно може да прецените колко голям е прогресът ви. Извървяхте ли дълъг път от началото в тази компания до този момент? В случай, че отговорът е „да”, значи всичко е наред. Човек се нуждае от постоянен прогрес, за да се чувства удовлетворен от работата си.

Съвети за по-ползотворна работа >>>

  • Вие сте задали собствените си приоритети

Ако сте намерили работа, която дори да не ви донася толкова пари, колкото ви се иска, все пак ви позволява да разполагате с достатъчно свободно време – то вие сте късметлии. Дори милиони левове не могат да върнат пропуснатите моменти с най-близките ви хора. Придържането към вашите собствени приоритети е част от рецептата на успешната кариера.

  • Учите нови неща

Всяка малка промяна води до натрупването на нов и ценен опит. Същото е и с работата – всяка нова задача и отговорност ви „принуждава” да учите нови неща и да ставате все по-квалифицирани. Не забравяйте, че няма перфектен човек и че всъщност понякога грешките могат да бъдат най-добрите учители.

  • Ценен кадър сте

Едно от най-показателните доказателства за това, че се справяте добре с кариерата си, е признанието на шефовете ви. Ако те одобряват вашата работа и ви смятат за ценен кадър, значи сте намерили точното място, в което влагате усилията си.

Честа смяна на работа – плюсове и минуси >>>

  • Работите с желание

Ако все още всяка сутрин се събуждате с желание за работа, това е повече от чудесно. Това показва, че сте щастливи да се занимавате точно с това, че на работното място нито вашите колеги, нито вашият шеф ви създават главоболия. Показва също, че желанието ви за работа е най-добрият начин да сте сигурни, че сте на правилното място в момента и че кариерата ви се развива чудесно.

10.10.2016/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

Keititi

От Keititi10.10.2016, 16:34 ч.

Въобще не съм съгласна за малката заплата,с малка заплата нервите и негативите въобще не намаляват. Не съм съгласна заплатата ми да намалява

Виж всички коментари за "5 ясни знака, че кариерата ви се развива добре".

Още от "Тайната на успеха"

Интервю с Милена от "Тройка на разсъмване"

Интервю с Милена от "Тройка на разсъмване"

Ако Милена Златкова не ви говори нищо, то Милена от „Тройка на разсъмване“ ви говори много. Милена е една от водещите на сутрешното шоу по радио „Витоша“ и всяка сутрин ни събужда заедно с колегите си Кирил и Тодор.

Интервю с Деян Василев

Интервю с Деян Василев

Разказът на един предприемач.

Бъдете мениджър с яки топки

Бъдете мениджър с яки топки

Авторът на „Трябва да имаш яки топки”, „Спри да хленчиш! Размърдай си задника“, „Детето ти е страхотно! Ти не ставаш!“ и др. Лари Уингет не е сред авторите, които боравят със суха статистика и използват известни бизнес цитати.