5 ясни знака, че кариерата ви се развива добре

1 коментар0/5

Понякога не всичко се свежда до парите (макар те също да са важни). Има много други начини да разберете, че не бива да мислите за друга работа, защото в момента кариерата ви се развива добре.

5 ясни знака, че кариерата ви се развива добре
 © iStock

Успехът означава различни неща за различните хора. За някои натрупването на състояние или пък сдобиването с по-голяма власт са крайните признаци за постигнат успех. За други пък е достатъчно да се чувстват щастливи и удовлетворени от това, което работят.

Парите обаче не са най-важното нещо за по-голяма част от работещите. Много проучвания показват, че хората предпочитат заплатата им да бъде по-малка, но с нея да се намалят и негативите на работното място. Понякога нервите и ежедневните проблеми не си струват по-високата заплата.

Ако изключим финансовия аспект обаче, какво показва, че кариерата ви се развива добре? Вижте 5 ясни признака, че определено не бива да мислите за смяна на работното място:

  • Прогресът ви е голям

Ако вече няколко години сте на настоящата си работа, значи лесно може да прецените колко голям е прогресът ви. Извървяхте ли дълъг път от началото в тази компания до този момент? В случай, че отговорът е „да”, значи всичко е наред. Човек се нуждае от постоянен прогрес, за да се чувства удовлетворен от работата си.

Съвети за по-ползотворна работа >>>

  • Вие сте задали собствените си приоритети

Ако сте намерили работа, която дори да не ви донася толкова пари, колкото ви се иска, все пак ви позволява да разполагате с достатъчно свободно време – то вие сте късметлии. Дори милиони левове не могат да върнат пропуснатите моменти с най-близките ви хора. Придържането към вашите собствени приоритети е част от рецептата на успешната кариера.

  • Учите нови неща

Всяка малка промяна води до натрупването на нов и ценен опит. Същото е и с работата – всяка нова задача и отговорност ви „принуждава” да учите нови неща и да ставате все по-квалифицирани. Не забравяйте, че няма перфектен човек и че всъщност понякога грешките могат да бъдат най-добрите учители.

  • Ценен кадър сте

Едно от най-показателните доказателства за това, че се справяте добре с кариерата си, е признанието на шефовете ви. Ако те одобряват вашата работа и ви смятат за ценен кадър, значи сте намерили точното място, в което влагате усилията си.

Честа смяна на работа – плюсове и минуси >>>

  • Работите с желание

Ако все още всяка сутрин се събуждате с желание за работа, това е повече от чудесно. Това показва, че сте щастливи да се занимавате точно с това, че на работното място нито вашите колеги, нито вашият шеф ви създават главоболия. Показва също, че желанието ви за работа е най-добрият начин да сте сигурни, че сте на правилното място в момента и че кариерата ви се развива чудесно.

10.10.2016/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

Keititi

От Keititi10.10.2016, 16:34 ч.

Въобще не съм съгласна за малката заплата,с малка заплата нервите и негативите въобще не намаляват. Не съм съгласна заплатата ми да намалява

Виж всички коментари за "5 ясни знака, че кариерата ви се развива добре".

Още от "Тайната на успеха"

Защо да се обърнем към кариерен консултант?

Защо да се обърнем към кариерен консултант?

Кариерното консултиране е световна практика, която има за цел да ориентира хората към подходяща за тях професия, след като прецени личните и професионалните им качества.

Интервю с Орлин Павлов

Интервю с Орлин Павлов

Аз съм българският изпълнител, който досега е пял най-добре на Евровизия, колкото и нескромно да звучи.

Интервю с Милена от "Тройка на разсъмване"

Интервю с Милена от "Тройка на разсъмване"

Ако Милена Златкова не ви говори нищо, то Милена от „Тройка на разсъмване“ ви говори много. Милена е една от водещите на сутрешното шоу по радио „Витоша“ и всяка сутрин ни събужда заедно с колегите си Кирил и Тодор.