Кои са най-печелившите коледни филми?

8 коментара4/5

Много! Снимането на коледни филми си е доходоносен бизнес. Подготвили сме ви класация с най-печелившите коледни филми. На бас, че можете без проблем да познаете първия от тях - най-най-доходоносният коледен филм, любим на малки и големи.

 • Сам вкъщи (Home Alone) – 1990
Любимата на малки и големи коледна комедия е номинирана за два оскара, има 10 награди и 4 други номинации. А общият приход на филма е от внушителните 534 мл.долара. Успехът на филма е повод за появата на втора и трета част „Сам вкъщи“, чиито успех е не по-малък. Сам вкъщи 2, отново с участието на Маколи Кълкин , носи на създателите си приходи от 359 млн. долара, а също и 3 награди и една номинация. Сам вкъщи 3 има една номинация и носи приходи в размер от 79 млн.долара. Кои са най-печелившите коледни филми?
 • Гринч (How the Grinch Stole Christmas) - 2000
Зеленото коледно чудовище, в чиято роля влиза Джим Кери. се оказва любимец на милиони зрители. Резултатът са 260 млн. долара, един Оскар, 16 други награди и 29 номинации. Забележително, нали?
 • Наистина любов (Love actually) – 2000
Изпълнен с много любов, смях, сълзи и коледно настроение, тази романтична комедия с участието на Хю Грант, Лиъм Нийсън, Кийра Найтли, Роуън Аткинсън и още много други, е номинирана за две награди Златен Глобус, печели 10 други награди и има 18 номинации, а приходите от филма се равняват на 245 млн. долараКои са най-печелившите коледни филми?
 • Елф (Elf) – 2003
Тази комедия попада  на второ място в класацията ни за най-печеливши коледни филми заради 2-те си награди, 7-те си номинации и прихода от цели 220 млн. долара.
 • Ваканцията (The Holiday) – 2006
Любим коледен романтичен филм с вълшебен актьорски състав – Кейт Уинслет, Камерън Диас, Джъд Лоу, Джак Блек, който допринася за достигането на приход от 205 млн. долара. Филмът печели една награда и има 5 номинации.
 • Полярен екпрес (The Polar Express) – 2004
Това е един анКои са най-печелившите коледни филми?имационен коледен филм, който е номиниран за три награди Оскар, печели други четири и има още 14 номинации. А общият приход от филма е 177 млн. долара.
 • Четири Коледи (Four Christmases) – 2008
Романтичната комедия с участието на Винс Вон и Рийз Уидърспуун грабва веднага зрителския интерес и неусетно ви потапя в магията на Коледа. Успехът на филма води до 164 млн. долара приходи, една награда и една номинация.
 • Договор за Дядо Коледа (The Santa Clause) – 1994
Тази коледна комедия печели овациите на милиони зрители, което пък носи приход от 190 млн. долара, 2 награди и 7 номинации. Следва Договор за Дядо Коледа 2, който почти не отстъпва на първата част по приходи – 139 млн. долара. Филмът печели 1 награда и има 3 номинации. 
 • Коледна песен (A Christmas Carol) – 2009
Отново Джим Кери изиграва главната роля в един от най-печелившите коледни филми, чийто приход е 138 млн. долара. Филмът има 1 награда и 2 номинации. Кои са най-печелившите коледни филми?
 • Коледата невъзможна (Jingle All the Way) – 1996
Филмът определено обещава много смях, предвид факта, че в главната роля е Арнолд Шварценегер. Тази екшън комедия печели 1 награда, има 1 номинация и приход от 130 млн. долара.
 • Да пропуснеш Коледа (Christmas with the Kranks) – 2004 – печели 96 млн. долара, има 1 награда и 1 номинация
 • Фред Клаус (Fred Claus) – 2007. Едно приятно коледно филмче, което се оценява на 72 млн. долара.
 • Коледна ваканция (Christmas Vacation) – 1989 - печели 71 млн. долара
 • Кошмарът преКои са най-печелившите коледни филми?ди Коледа (The Nightmare Before Christmas) – 1993 – има общ приход 50 млн. долара, номиниран е за Оскар, печели 4 други награди и има още 6 номинации.
 • Космическа Коледа (Deck the Halls) – 2006 35 млн. долара
 • Снежният човек (Jack Frost) – 1998. Има една номинация и приход от 34 млн. долара
 • Коледна история (A Christmas Story) – 1983. Филмът печели две награди и има 11 номинации, а общият приход от филма се равнява на 19,3 млн. долара.
 • У дома за Коледа (I'll be home for Christmas) – 199812 млн. долара
А кой е вашият любим коледен филм?

12.12.2011/Ели Йорданова

8 коментарaДобави коментар »

Geri

От Geri22.12.2011, 14:53 ч.

В моята класация е Наистина любов

Виж всички коментари за "Кои са най-печелившите коледни филми?".

Още от "Кариери"

Брейнсторминг - движеща сила на работния процес

Брейнсторминг - движеща сила на работния процес

Брейнсторминг е психологическа практика за използване на колективния творчески потенциал за вземането на оптимални решения. Брейнстормингът стимулира мозъчната активност с цел генериране на нови идеи.

Модерният зелен офис на фирмите Pons и Huot в Париж.

Зелен офис в Париж

Стремежът към близост с природата вдъхновява дизайнера Christian Pottgiesser, който създава уникален зелен офис, обединяващ две компании - фирмите Pons и Huot.

Защо тази работа не ви приляга?

Защо тази работа не ви приляга?

Не всеки работи каквото иска, по злощастни стечения на обстоятелствата. Това обаче не означава, че трябва да се примирите с тази участ до края на живота си. Работата може и да е приятна, стига да е правилната за вас.