Благотворителност по Коледа

0 коментара4/5

„По Коледа стават чудеса“ е мотото на една от многото благотворителни кампании около Коледа. Това е времето, в което сякаш хората стават по-добри, милостиви и щедри.


Не, че през другото време от годината не можете да дарявате нещо на някому, но повечето хора се сещат за благотворителност само около Коледа, когато се активират десетки кампании за дарения, а медиите бързат да отразят благотворителността на редица известни личности, използващи удобния момент да се рекламират чрез една изкривена представа за човечност. Сякаш все по-малко са тези, които даряват просто заради самите хора.

И все пак фактът,Благотворителност  по Коледа че Коледа е семеен празник, а има ужасно много деца без семейства и родители, които да ги зарадват с коледен подарък, кара много състрадателни хора да помогнат с каквото могат (не става дума само за пари), така че да подарят щастие и надежда на сирачетата. Съберете старите дрешки, които вие или децата ви вече не ползвате, разровете се и в кашона с играчки на тавана и ги дарете в някой социален дом. Нямате си и идея колко много детски личица ще грейнат от широка усмивка и колко детски сърчица ще стоплите.

Традиция пък на някои от по-големите фирми в България е всяка година да даряват определена сума пари за благотворителност или подаръци за децата от социални домове. Някои го правят от състрадателност, за други благотворителността обаче е PR дейност, добър начин за рекламиране и възможност фирми и личности да се представят като обществено ангажирани.

Благотворителност  по КоледаРеално повечето фирми нямат изготвена политика относно благотворителността, като обикновено даренията им са еднократни и най-често са предназначени за деца от социални домове. В България сякаш списъкът с нуждаещите се от благотворителност е ужасно къс, включващ само сираците и тежко болните деца.  Малко са фирмите, които се сещат да спонсорират млади талантливи хора например или такива страдащи от различни зависимости. Малко са и фирмите, които извършват благотворителност през цялата година, а не само по Коледа, под формата на организирано засаждане на дръвчета от служителите в незалесени територии например. Друг пропуск в благотворителността на фирмите е, че дарените от тях пари остават в София. Тоест големите и финансово стабилни фирми са предимно в София и даренията им не успяват да стигнат до нуждаещите се от благотворителност в страната.
Благотворителност  по Коледа
Благотворителността не се състои само в даването на пари, а и на внимание. Благотворителността е талант и вродена дарба. Благотворителността е проява на чувството ви за човечност и отговорност, а не маркетинг стратегия. Не е нужно много – само малко добро желание.

27.12.2010/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Благотворителност по Коледа".

Още от "Кариери"

Женските професии, които привличат мъжете

Женските професии, които привличат мъжете

Както жените имат любими мъжки професии, така и мъжете си падат по жени на определени длъжности. Ето кои са женските професии, които привличат мъжете.

Как да бъдете по-организирани?

Как да бъдете по-организирани?

Ако за едни в хаоса се раждат големите идеи и всъщност за тях хаоса е най-добрата организация, то за други организацията, в истинския смисъл на думата, на действията и вещите ви е всъщност ключът към успеха.

Мисия „Таен клиент“

Мисия „Таен клиент“

Агент 007 влиза и в офиса, изпълнявайки мисия „Таен клиент“. Ако искате да следите какво правят служителите в работно време или пък си търсите работа под прикритие, то професията „таен клиент“ е точно за вас.