Благотворителност по Коледа

0 коментара4/5

„По Коледа стават чудеса“ е мотото на една от многото благотворителни кампании около Коледа. Това е времето, в което сякаш хората стават по-добри, милостиви и щедри.


Не, че през другото време от годината не можете да дарявате нещо на някому, но повечето хора се сещат за благотворителност само около Коледа, когато се активират десетки кампании за дарения, а медиите бързат да отразят благотворителността на редица известни личности, използващи удобния момент да се рекламират чрез една изкривена представа за човечност. Сякаш все по-малко са тези, които даряват просто заради самите хора.

И все пак фактът,Благотворителност  по Коледа че Коледа е семеен празник, а има ужасно много деца без семейства и родители, които да ги зарадват с коледен подарък, кара много състрадателни хора да помогнат с каквото могат (не става дума само за пари), така че да подарят щастие и надежда на сирачетата. Съберете старите дрешки, които вие или децата ви вече не ползвате, разровете се и в кашона с играчки на тавана и ги дарете в някой социален дом. Нямате си и идея колко много детски личица ще грейнат от широка усмивка и колко детски сърчица ще стоплите.

Традиция пък на някои от по-големите фирми в България е всяка година да даряват определена сума пари за благотворителност или подаръци за децата от социални домове. Някои го правят от състрадателност, за други благотворителността обаче е PR дейност, добър начин за рекламиране и възможност фирми и личности да се представят като обществено ангажирани.

Благотворителност  по КоледаРеално повечето фирми нямат изготвена политика относно благотворителността, като обикновено даренията им са еднократни и най-често са предназначени за деца от социални домове. В България сякаш списъкът с нуждаещите се от благотворителност е ужасно къс, включващ само сираците и тежко болните деца.  Малко са фирмите, които се сещат да спонсорират млади талантливи хора например или такива страдащи от различни зависимости. Малко са и фирмите, които извършват благотворителност през цялата година, а не само по Коледа, под формата на организирано засаждане на дръвчета от служителите в незалесени територии например. Друг пропуск в благотворителността на фирмите е, че дарените от тях пари остават в София. Тоест големите и финансово стабилни фирми са предимно в София и даренията им не успяват да стигнат до нуждаещите се от благотворителност в страната.
Благотворителност  по Коледа
Благотворителността не се състои само в даването на пари, а и на внимание. Благотворителността е талант и вродена дарба. Благотворителността е проява на чувството ви за човечност и отговорност, а не маркетинг стратегия. Не е нужно много – само малко добро желание.

27.12.2010/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Благотворителност по Коледа".

Още от "Кариери"

Перфектната визитна картичка

Перфектната визитна картичка

Сама по себе си визитната картичка е нищо, просто парче картон. Но реално визитната картичка е вашата рекламата, средство, чрез което да осъществявате контакти и да бъдете запомнени.

5 начина да умилостивите шефа си

5 начина да умилостивите шефа си

Мнозина се борят за титлата “Любимец на шефа”, но само един може да влезе в тази роля. Как да стане това?

Най-печелившите книги за 2012 г.

Най-печелившите книги за 2012 г.

Колко време отделяте на ден за четене и колко често си купувате книги? Защото твърденията, че хората четат малко са абсолютна измислица, предвид броя на бестселърите, които покориха книжния пазар през 2012 г.