Ползата от фирмените коледни партита

8 коментара2/5

Фирменото коледно парти е идеален момент да си проправите път за развитие в кариерата. Ако изиграете добре картите си, срещата с правилните хора на фирменото парти може и да ви спечели скорошно професионално израстване.


Сякаш повечето служители, особено тези, които не понасят колегите си, като чуят за фирмено коледно парти и им се изправят косите. А подходът ви трябва да бъде коренно различен. Никога не отказвайте покана за фирмено парти, освен ако имате основателна причина. Това е моментът, когато при непринудени обстоятелства да осъществите важни контакти с колеги от други отдели, шефове, клиенти, рекламодатели. А връзките с подходящи хора ще ви отворят занапред много вратички по пътя към кариерата.

А що се отнася до фирменото парти:

  • ОтидетеПолзата от фирмените коледни партита по-рано, за можете да размените на спокойствие няколко думи с шефовете ви – организаторите на мероприятието. А също ще имате възможност да се ориентирате в обстановката, да проследите кои хора влизат и кои са важни за вас.
  • Имате възможност да се издигнете в очите на шефовете си като забавен, остроумен, приятен за компания събеседник, така че внимателно подгответе репертоара си. Нищо чудно да получите и повишение.
  • Не чакайте да ви заговорят, а поемете инициативата в свои ръце.
  • Старайте се да завържете разговор с възможно най-много хора, полезни за вас.
  • Задължително си носете визитни картички с вас.
Когато един ден решите да си смените работата или си търсите спонсори, партньори, с които да работите и развивате нов бизнес, връзките, създадени по време на фирмените партита, ще ви бъдат от невероятна помощ.
Ползата от фирмените коледни партита
Освен това след едно фирмено коледно парти ще опознаете по-добре хората, с които работите, и евентуално може да разтопите ледовете между вас и хората от фирмата, с които се недолюбвате. И най-важното – ще се забавлявате!

13.12.2010/Ели Йорданова

8 коментарaДобави коментар »

Ирна

От Ирна23.12.2010, 12:41 ч.

Ха-ха ''скок'' в кариерата заради фирмено парти. По-голяма глупост не бях чела. Нима офисът и задълженията в него не са място за доказване на професионализъм? До автора"Поздравления за глупостта? Явно кариерката си я...

Виж всички коментари за "Ползата от фирмените коледни партита".

Още от "Кариери"

Странни професии

Странни професии

Трудно е човек да изброи и дефинира точно кои професии са странни, но едно е ясно – те са много и са реалност. Но макар и странни на пръв поглед, необичайните професии имат и своето важно значение. Нужно е само да го проумеем.

80/20 – принцип на Парето

80/20 – принцип на Парето

Ако искате да имате успешен бизнес, следвайте принципа на Парето, ако искате да се радвате на личностно израстване и благополучие, следвайте принципа на Парето, ако се чудите как да преборите кризата, следвайте принципа на Парето. Какво означава80/20?

Как да надмогнем кризата?

Как да надмогнем кризата?

Започналата през 2007 г. криза, която се задълбочи и влоши през следващите години, е криза на продажбите и приходите, а не криза на разходите.