Дядо Коледа – преуспяващ бизнесмен

0 коментара2/5

Дядо Коледа, освен весел старец, който носи подаръци на децата, е и преуспяващ бизнесмен. Легендата за Дядо Коледа отдавна е разбита на пух и прах и сега приказният старец е просто нарицателно, обозначаващо идеалния бизнес и машина за правене на пари.

Дядо Коледа от 21 век е не толкова наименование на човек, колкото наименование за цяла индустрия. Макар и сезонна работа на минимална заплата, без включени осигуровки, право на болнични, отпуска и т.н., „Дядо Коледа“ е вече професия със завиден успех.

Защо „Дядо Коледа“ направи кариера?

Бизнесът с Дядо Коледа е на принципа „Ден година храни!“Макар и за кратък период от време, печалбите от коледния бизнес са оргомни. И причината за това е, че винаги ще има безброй много родители, които ще разказват на децата си за добрия старец, който слиза през комина, за да остави подарък на послушните деца. Винаги ще има безброй много дечица по света, които ще са послушни и ще искат подаръци за Коледа и винаги ще се намерят достатъчно много родители, които да похарчат достатъчно много пари за отрицателно малко време само и само, за да зарадват своя наследник с най-прекрасния коледен подарък. И докато е жива легендата за Дядо Коледа и се предава от поколение на поколение бизнесът с коледни украси ще става все по-печеливш. Просперират и детските магазини, магазините за подаръци и сувенири, магазините, които предлагат опаковки и опаковане на подаръци. Разбира се успех ще имат и всички магазини, които предлагат и други стоки достойни да се превърнат в коледни подаръци.

Дядо Коледа – преуспяващ бизнесменНововъзникналият бизнес включва и длъжността „текстописец на коледни писма от името на дядо Коледа“.

Все пак легендата за Дядо Коледа не е съвсем измислена. Той си има реален адрес като всеки нормален човек и нищо чудно, ако пратите писмо до добрия старец, да получите и отговор с автентична коледна марка и печат. Но надали наистина вярвате, че лично Дядо Коледа пише отговорите.

В процес на разрастване на коледния бизнес се появи и професията „текстописец на коледни писма от името на Дядо Коледа“.Някои хора празнуват, карат децата си да изпращат писма до Дядо Коледа, а други печелят пари от това. Новата професия е подходяща дори за работа от вкъщи и ще бъде източник на допълнителни средства, особено полезни покрай коледните и новогодишните празници.

Какво представлява бизнесът с коледните писма?

Това е една изключително проста и печеливша стратегия! Всяко дете с нетърпение чака момента, в който ще напише писмо до Дядо Коледа, а представяте ли си колко щастливо ще е, ако освен подаръци получи и отговор на писмото си от добрия старец. Немалко родители са склонни да си платят за услугата детето им да получи персонално писмо от Дядо Коледа. И именно в това се състои успеха на бизнеса с коледните писма. Цената на едно писмо от Дядо Коледа с автентична марка и печат е около 10 долара.

Вследствие от бизнеса с коледни писма се увеличават работата и доходите и на пощенските и куриерските служби. По коледните и новогодишните празници те отчитат бум на броя изпратени писма и колети.Дядо Коледа – преуспяващ бизнесмен
Влезте в ролята на Дядо Коледа

Професията „Дядо Коледа“ е широко разпространена. Всяка година покрай коледните и новогодишните празници виждаме безброй много Дядо Коледовци по улиците и други обществени места. Дядо Коледа може да бъде всеки – нисък, дебел, млад или стар. Единственото изискване е да сте били отличници в часовете по актьорско майсторство или просто да ви се отдава влизането в нечия роля. Дядо Коледа може да има много и различни работни места – молове, ТВ канали, реклами, детски градини, училища, фото ателиета. Дядо Коледа е част и от много коледни тържества. С Дядо Коледа искат да се снимат и много деца. И всичко това се заплаща. Смените са дълги, работата е уморителна, често и отегчителна, но пък малко или много е доходоносна.

21.12.2009/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Дядо Коледа – преуспяващ бизнесмен".

Още от "Кариери"

Героите в офиса

Героите в офиса

Животът е сцена, а ние всички сме актьори. Всеки от нас се е убедил колко много истина има в тези думи. Хората играем роли всеки ден, за да оцелеем в света, който ни заобикаля.

Най-тъпите търговски трикове

Най-тъпите търговски трикове

Ако нещо работи, колкото и тъпо да е... то е умно! Точка.

Как да постигнете целите си?

Как да постигнете целите си?

Колко цели си поставяте за изпълнение всяка година и колко постигате? Не много, нали? Как да промените това, така че в края на годината в списъка ви с цели срещу всяка точка да има тикче?