Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012

1 коментар0/5

Най-скъпите коледни подаръци в света всяка година могат да се намерят събрани само в един каталог, този на Neiman Marcus. На пръв поглед цените изглеждат като една голяма шега. Но всъщност те са съвсем реални, а самите стоки са достъпни само за шепа хора по света.

Най-скъпият подарък струва цели $1 090 000
Най-скъпият подарък струва цели $1 090 000

 

Коледният каталог е 86-о издание на Neiman Marcus и съдържа от абсурдни и фантастични до великолепни и мечта за много хора продукти. Проблемът е, че цените са космически и като нищо могат да докарат много до инфарктно състояние.

Кои са 9-те най-скъпи коледни подаръка за 2012?

  • Кокошарник с кокошки ($100 000) за задната ви градина, вдъхновен от Версайския дворец. Миниатюрната сграда е истински лукс с отделни помещения. А при продажба, $3000 отиват като дарение за The American Livestock Breeds Conservancy.
  • Вечеря за 10-ма ($250 000). Вие и най-близките ви 9 човека ще бъдете обгрижвани като кралски особи от 4-ма от най-добрите готвачи в света - Daniel Boulud, Thomas Keller, Jerome Bocuse и Richard Rosendale. Но преди вечерята гостите ще дегустират коктейли с текила, а накрая ще си тръгнат с персонална бутилка скъпа домашно приготвена текила - Casa Dragones Tequila.

Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012

  • Pinel & Pinel Arcade PS Trunk – висша мода при видео игрите за $90 000. А за всяка продадена игра, Neiman Marcus ще дарява по $3000 на асоциацията „Big brothers, big sisters”.
  • “Снежен бухал“ - картина от Robert Wilson за $70 000. Размерите й са 107/61 см и е налична в 20 различни цветови комбинации. Но защо да си купувате толкова скъпа картина? Защото бухалът ви гледа, мига и си върти главата като истински.
  • Чифт часовници "Poetic Wish" за него и нея от Van Cleef & Arpels за $1 090 000, които дори не показват часа, освен, ако не завъртите копчето. Часовниците изобразяват две любовни сцени на една нещастна любов (на единия е изобразена жена, която гледа от Айфеловата кула към Нотър Дам, а на другия – мъж гледа от Нотър Дам към Айфеловата кула) и идват в комплект с романтична екскурзия до Париж и Женева.
  • Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012Jetlev за $99,500 за любителите забавленията, водата и силните усещания.
  • Червен McLaren 12C Spider за $354 000 (един от 12-те произведение).
  • Роля в "Annie: The Musical" за $30 000. А след представлението ще имате възможност да вечеряте за $30 000 с един от продуцентите.
  • Ремарке, снабдено с бар, телевизор и съраунд система за $150 000. Ръчно изработено е от рециклирани бъчви Bulleit Bourbon. В комплект с ремаркето върви и едногодишен абонамент за Bulleit Bourbon и Bulleit Rye.

Чудите се продават ли се въобще тези неща? И още как! Миналата година само за 50 мин. след излизането на коледния каталог Ферари за почти $400 000 долара беше продадено като топъл хляб. А за по-малко от два часа се продадоха 12-те уникални Макларъна от тазгодишния каталог.

Всичките 9 подаръка са обвързани с благотворителна кауза при тяхната продажба.

Около 40% от артикулите в каталога са с цена по-ниска от %250. А най-евтиният артикул в каталога е чаша с монограм за $10.

03.12/2012/Ели Йорданова

1 коментарДобави коментар »

vyrbichka

От vyrbichka03.12.2012, 07:52 ч.

Най-скъпите коледни подаръци са в България!Скоро разгледах един английски каталог и видях какво е истинско намаление!

Виж всички коментари за "Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012".

Още от "Кариери"

Какво е хедхънтинг?

Какво е хедхънтинг?

Хедхънтингът е популярна дейност по света от половин век. У нас хедхънтинг компаниите започнаха да набират популярност през последните 5-6 години и ще стават все по-разпространени през следващите години.

Работа vs. Кариера?

Работа vs. Кариера?

Едно е да си намерите работа, съвсем различно - да градите кариера. Сякаш обаче повечето хора, особено току-що дипломиралите се, се насочват към по-лесната опция – работата. А кариерата остава далеч в плана за професионално развитие.

Най-скъпата коледна картичка в света

Най-скъпата коледна картичка в света

Кой би предположил, че една коледна картичка може да струва цели 22 хил. лири?! Авторът й е англичанинът Хенри Коул, а най-скъпата коледна картичка е всъщност първата създадена в света.