Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012

1 коментар0/5

Най-скъпите коледни подаръци в света всяка година могат да се намерят събрани само в един каталог, този на Neiman Marcus. На пръв поглед цените изглеждат като една голяма шега. Но всъщност те са съвсем реални, а самите стоки са достъпни само за шепа хора по света.

Най-скъпият подарък струва цели $1 090 000
Най-скъпият подарък струва цели $1 090 000

 

Коледният каталог е 86-о издание на Neiman Marcus и съдържа от абсурдни и фантастични до великолепни и мечта за много хора продукти. Проблемът е, че цените са космически и като нищо могат да докарат много до инфарктно състояние.

Кои са 9-те най-скъпи коледни подаръка за 2012?

  • Кокошарник с кокошки ($100 000) за задната ви градина, вдъхновен от Версайския дворец. Миниатюрната сграда е истински лукс с отделни помещения. А при продажба, $3000 отиват като дарение за The American Livestock Breeds Conservancy.
  • Вечеря за 10-ма ($250 000). Вие и най-близките ви 9 човека ще бъдете обгрижвани като кралски особи от 4-ма от най-добрите готвачи в света - Daniel Boulud, Thomas Keller, Jerome Bocuse и Richard Rosendale. Но преди вечерята гостите ще дегустират коктейли с текила, а накрая ще си тръгнат с персонална бутилка скъпа домашно приготвена текила - Casa Dragones Tequila.

Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012

  • Pinel & Pinel Arcade PS Trunk – висша мода при видео игрите за $90 000. А за всяка продадена игра, Neiman Marcus ще дарява по $3000 на асоциацията „Big brothers, big sisters”.
  • “Снежен бухал“ - картина от Robert Wilson за $70 000. Размерите й са 107/61 см и е налична в 20 различни цветови комбинации. Но защо да си купувате толкова скъпа картина? Защото бухалът ви гледа, мига и си върти главата като истински.
  • Чифт часовници "Poetic Wish" за него и нея от Van Cleef & Arpels за $1 090 000, които дори не показват часа, освен, ако не завъртите копчето. Часовниците изобразяват две любовни сцени на една нещастна любов (на единия е изобразена жена, която гледа от Айфеловата кула към Нотър Дам, а на другия – мъж гледа от Нотър Дам към Айфеловата кула) и идват в комплект с романтична екскурзия до Париж и Женева.
  • Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012Jetlev за $99,500 за любителите забавленията, водата и силните усещания.
  • Червен McLaren 12C Spider за $354 000 (един от 12-те произведение).
  • Роля в "Annie: The Musical" за $30 000. А след представлението ще имате възможност да вечеряте за $30 000 с един от продуцентите.
  • Ремарке, снабдено с бар, телевизор и съраунд система за $150 000. Ръчно изработено е от рециклирани бъчви Bulleit Bourbon. В комплект с ремаркето върви и едногодишен абонамент за Bulleit Bourbon и Bulleit Rye.

Чудите се продават ли се въобще тези неща? И още как! Миналата година само за 50 мин. след излизането на коледния каталог Ферари за почти $400 000 долара беше продадено като топъл хляб. А за по-малко от два часа се продадоха 12-те уникални Макларъна от тазгодишния каталог.

Всичките 9 подаръка са обвързани с благотворителна кауза при тяхната продажба.

Около 40% от артикулите в каталога са с цена по-ниска от %250. А най-евтиният артикул в каталога е чаша с монограм за $10.

03.12/2012/Ели Йорданова

1 коментарДобави коментар »

vyrbichka

От vyrbichka03.12.2012, 07:52 ч.

Най-скъпите коледни подаръци са в България!Скоро разгледах един английски каталог и видях какво е истинско намаление!

Виж всички коментари за "Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012".

Още от "Кариери"

Свети Йосиф: историята на една коледна кариера

Свети Йосиф: историята на една коледна кариера

Съпругът на Мария дърводелецът и рибар Йосиф, който е живял преди около 2000 години в градчето Назарет в Галилея, е второстепенна фигура от гледна точка на Светото писание. Но не и от гледна точка на изкуството.

Провалът като част от успеха

Провалът като част от успеха

Провалът ви учи да не правите повече същите грешки, калява ви, така че следващия път да приемете провала за нещо градивно. Ако извлечете положителното от провала и не се демотивирате, успехът ви ще е сигурен.

Еразъм в Гданск

Еразъм в Гданск

Достъпна за всички студенти, програмата  Еразъм предоставя много възможности за следване по света. Веселина Фотева, българска студентка, разказа повече за живота и образованието в Гданск, Полша.