Най-скъпите коледни елхи в света

0 коментара0/5

Как си представяте златна елха да краси дома ви за Коледа? Или пък истинска елха, но украсена с бижута? Вижте кои са най-скъпите коледни дръвчета.

Най-скъпите коледни елхи в света?
Най-скъпите коледни елхи в света?

Ginza Tanaka, бижутерийна марка с утвърдено име от 1892 г., създаде най-скъпата коледна елха за 2012 г. (изцяло ръчна изработка). Направена е изцяло от чисто злато, тежи 48 кг., висока е 2,4 м. и широка около 1,2 м в диаметъри. И струва $4,2 млн.

Декорирана е с панделки от златни листове и мотиви от Disney (общо 50 анимационни героя) – Мики Маус, Зън Зън, Чичо Скрудж, Аладин, Пепеляшка и много други. И е изработена за два повече от месеца от сръчните ръце на 10 златари.

Колко обаче са хората, които могат да си позволят такова скъпо коледно бижу?! Точно поради тази причина най-скъпата коледна елха в света си има и мини версия, която може да получите срещу далеч по-скромната сума от малко над $24,000. Висока е само 25 см и е декорирана с 20 анимационни герои на Disney. 

Най-скъпите коледни елхи в света?

Миналогодишното златно коледно дръвче на Ginza Tanaka беше далеч по-евтино – струваше едва $1,95 млн.

Swarowski пък отвърнаха на удара със звезда, която да украси върха на коледното дръвче на Rockefeller center в New York. Звездата е покрита с 25 хил. кристала, тежи 250 кг.и на практика превърна въпросната елха в една от най-скъпите в света.

А най-скъпото въобще някога създавано коледно дърво е миналогодишната елха в Абу Даби в хотел Emirates Palace. Само по себе си дръвчето струва около $10 000, но заедно с украсата от 181 перли, диаманти, огърлици, гривни, пръстени, часовници и коледни топки, всички от местната бижутерска фирма Style Gallery коледната елха се превръща в най-скъпата в света - $11 млн.

А какво ще кажете за коледно дръвче, покрито с 400 диамантa? Миналата година тази необикновена елха с цена от $1,8 млн. и висока само 40 см можеше да бъде видяна в Takashimaya department store, Китай.

Бижутерията See Kee в Сингапур пък създават диамантена елха на стойност $1 005 000. Покрита е с 21,798 диамантa, 3,762 кристалa и 456 лампички. Дръвчето е високо 6 метра и тежи над 3 тона.

Любопитно: А една от най-скъпите коледни украси за елха е малка червена топка, обвита в златна мрежа и инкрустирана със 120 диаманта. Цената й е $31 400. Предхожда я коледната топка на Embee Jewels и Hallmark Jewellers (Лондон), която е направена от 18-каратово бяло злато и е инкрустирана с 1 578 диаманта. Топката е обградена и от два пръстена, украсени с 188 червени рубина. Можете да я имате само срещу скромните $135 000.

10.12.2012/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-скъпите коледни елхи в света".

Още от "Кариери"

Пречи или помага отпуската на работния процес?

Пречи или помага отпуската на работния процес?

Летният отпуск е дългоочакван и мечтан момент и идеален начин да се възстановите физически и психически от натрупаното напрежение на работното място. Като миг обаче отпуската излита и отново се оказвате затрупани от работа в офиса.

7 признака, че ви чака уволнение

7 признака, че ви чака уволнение

Винаги има признаци, които красноречиво говорят какво е бъдещето във фирмата – дали ще бъдете уволнени например. Важно е да се научите да ги разчитате. Ето 7 признака, че ви чака уволнение.

Научете се да почивате

Научете се да почивате

Колко пъти ви се е случвало да ползвате отпуската си по предназначение? Повечето хора с нетърпение чакат да си починат, но не знаят как да оползотворят отпуската си. Е, време е да се научите как да почивате!