Най-печелившите коледни песни

0 коментара0/5

Не, не е Марая Кери с „All I want for Christmas is you”. Може би това е една от най-популярните коледни песни, но не и най-печелившата в света за всички времена. Коя тогава е най-продаваната коледна песен?

Най-печелившите коледни песни
Най-печелившите коледни песни

Все още никой не е успял да надмине рекорда на  Bing Crosby, който през 1942 г. изпява „White Christmas“ и тя се превръща в най-продаваната коледна песен. Купени са над 50 млн. копия.

Почти толкова продавана, макар и не коледна, става "Candle In the Wind" на Elton John, която излиза през 1997 г. в знак на почит на Лейди Даяна, която загива през същата година. От песента се продават 37 млн. копия.

Коледната слава на Bing Crosby, обаче, не се изчерпва само с „White Christmas”. Той изпява още две от най-продаваните за всички времена коледни песни - „Silent night”(1935) - 30 млн. копия, и „Jingle bells”(1943) - 6 млн. копия.

Към списъка с най-успешни коледни песни ще прибавим и:

„Do They Know It's Christmas?“(1984) - Band Aid (12 млн. копия)
„Rudolph The Red-Nosed Reindeer“(1949) - Gene Autry (8 млн. копия)


„The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)“(1958) - The Chipmunks (6 млн. копия)
„The Little Drummer Boy“(1941) - Harry Simeone Chorale (6 млн. копия)

А така любимата на всички „All I want for Christmas is you” е най-теглената от Интернет коледна песен (около 2 млн. пъти от излизането й през 1994 г.).Навярно имате любима колекция от коледни песни, които всяка година ви зареждат с коледен дух. Какво включва плейлиста ви и попадат ли някои от най-печелившите коледни песни в него?

17.12.2012/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-печелившите коледни песни".

Още от "Кариери"

Провалът като част от успеха

Провалът като част от успеха

Провалът ви учи да не правите повече същите грешки, калява ви, така че следващия път да приемете провала за нещо градивно. Ако извлечете положителното от провала и не се демотивирате, успехът ви ще е сигурен.

Живот на заем

Живот на заем

Собствените пари се харчат лесно, чуждите – още по-лесно. Което пък ви тласка към затворения кръг, наречен живот на заем.

Кои са най-големите отпускари в света?

Кои са най-големите отпускари в света?

Докато в Китай отпуската е лукс, в други страни служителите имат репутацията на най-големите отпускари в света. Ето един бърз преглед къде хората почиват най-много и къде се нарежда България в класацията.