Най-печелившите коледни песни

0 коментара0/5

Не, не е Марая Кери с „All I want for Christmas is you”. Може би това е една от най-популярните коледни песни, но не и най-печелившата в света за всички времена. Коя тогава е най-продаваната коледна песен?

Най-печелившите коледни песни
Най-печелившите коледни песни

Все още никой не е успял да надмине рекорда на  Bing Crosby, който през 1942 г. изпява „White Christmas“ и тя се превръща в най-продаваната коледна песен. Купени са над 50 млн. копия.

Почти толкова продавана, макар и не коледна, става "Candle In the Wind" на Elton John, която излиза през 1997 г. в знак на почит на Лейди Даяна, която загива през същата година. От песента се продават 37 млн. копия.

Коледната слава на Bing Crosby, обаче, не се изчерпва само с „White Christmas”. Той изпява още две от най-продаваните за всички времена коледни песни - „Silent night”(1935) - 30 млн. копия, и „Jingle bells”(1943) - 6 млн. копия.

Към списъка с най-успешни коледни песни ще прибавим и:

„Do They Know It's Christmas?“(1984) - Band Aid (12 млн. копия)
„Rudolph The Red-Nosed Reindeer“(1949) - Gene Autry (8 млн. копия)


„The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)“(1958) - The Chipmunks (6 млн. копия)
„The Little Drummer Boy“(1941) - Harry Simeone Chorale (6 млн. копия)

А така любимата на всички „All I want for Christmas is you” е най-теглената от Интернет коледна песен (около 2 млн. пъти от излизането й през 1994 г.).Навярно имате любима колекция от коледни песни, които всяка година ви зареждат с коледен дух. Какво включва плейлиста ви и попадат ли някои от най-печелившите коледни песни в него?

17.12.2012/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-печелившите коледни песни".

Още от "Кариери"

Най-влиятелните жени в света на бизнеса

Най-влиятелните жени в света на бизнеса

Жените отдавна сме доказали, че сме еднакво успешни в кариерата, колкото мъжете. По-уравновесени, по-честни и по-лоялни, това са плюсовете на жените лидери. Кои са най-влиятелните жени в световния бизнес?

Жената шеф

Жената шеф

Кошмар или удоволствие е шефът ви да е жена? Зависи от гледната точка. Но е факт, че броят на шефовете в женска кожа непрекъснато се умножава. С каква жена шеф си имате работа – Желязната лейди или Дева Мария?

Как да постигнете целите си?

Как да постигнете целите си?

Колко цели си поставяте за изпълнение всяка година и колко постигате? Не много, нали? Как да промените това, така че в края на годината в списъка ви с цели срещу всяка точка да има тикче?