Кариерни съвети, които трябва да игнорирате

0 коментара0/5

Що се отнася до кариерата, сте чували всевъзможни съвети как да постигнете успех, но голяма част от тези съвети не работят на практика, а звучат добре само на думи.

Кариерни съвети, които трябва да игнорирате
Кариерни съвети, които трябва да игнорирате

Ето няколко кариерни съвета, които със сигурност сте чували и, които е по-добре да игнорирате, за да не се окажете безработни, безпарични, безперспективни и демотивирани  в кариерно отношения.

  • “За колкото повече позиции кандидатствате, толкова по-голям е шансът да си намерите работа.”

Този съвет може би работи, ако пускате ТОТО, но при търсенето на работа нещата не стоят точно така. Кандидатстването за много позиции, включително и такива, които не са в ресора ви, действа разконцентриращо, разпилявате енергията си и не влагате достатъчно усилия за всяко едно мотивационно писмо или интервю, за да си проличи, че наистина искате и сте перфектният кандидат за тази позиция.

  • “Доброто мотивационно писмо и CV са тези, което ще ви осигурят работното място.”

Всъщност може въобще мотивационното ви писмо да не е идеално, а CV-то ви да не съдържа целия ви професионален опит, да не е хронологично написано и прочие и пак да получите работата благодарение на доброто си представяне за интервю за работа

Как да напишем мотивационно писмо? >>>

  • “Броят на нулите в заплатата ви са най-важното” и “Работете това, което обичате, макар и срещу ниско заплащане”.

Истината е някъде по средата. Заплатата наистина е важна, защото това е вашето препитание и от това до голяма степен зависи качеството ви на живот, но е също толкова важно и да харесвате работата си и да я вършите с желание и старание, без да се прибирате изстискани след края на работния ден.

Кариерни съвети, които трябва да игнорирате

  • “Честото сменяне на работното място не се отразява добре на CV-то ви”.

Несериозно ли е честото сменяне на работното място? >>> 

Да, някои работодатели не гледат с добро око на кандидатите за дадена позиция, които са сменили много работи за кратък период. Но това е съвсем нормално, ако сте млади и в началото на кариерата си, когато търсите своето място и кариерния път, по който да поемете. А дори и да сте вече на възраст със солиден професионален опит, при положение, че ви се предоставя уникална възможност за страхотна позиция, макар и в рамките на година тя да е 3-та поред, защо да не я приемете. Това само говори за желание за развитие.

  • Бъдете Шива на работното място

Звучи така сякаш, ако можете да правите 100 неща и вършите 10 от тях едновременно сте идеалният служител и отдавна сте си заслужили повишение. Т.нар. мултитаскинг обаче е не само стресиращ, но и неефективен метод на работа.

Мултитаскинг - криворазбрана продуктивност >>>

  • Идвайте първи и си тръгвайте последни

Има съществена разлика между това да работите здраво и да бъдете работохолици, както и това да сте ефективни и продуктивни. !2-те часа работа няма да ви осигурят желаното повишение, ако колегата ви работи по 8 часа, но свършва два пъти повече и по-качествени неща от вас. 

Закъснявате ли за работа? >>>

29.09.2016/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кариерни съвети, които трябва да игнорирате".

Още от "Кариери"

Най-скъпият подарък струва цели $1 090 000

Най-скъпите коледни подаръци в света за 2012

Най-скъпите коледни подаръци в света всяка година могат да се намерят събрани само в един каталог, този на Neiman Marcus. На пръв поглед цените изглеждат като една голяма шега. Но всъщност те са съвсем реални, а самите стоки са достъпни само за шепа хора по света.

Как едно дете забогатя от бизнеса си с папионки?

Как едно дете забогатя от бизнеса си с папионки?

Мозая Бриджес е доказателството, че ако искаш нещо много силно, ще го постигнеш. Само на 11 години той е вече успешен бизнесмен със собствена фирма за папионки под името Mo's Bows.

Работата извън офиса действа мотивиращо

Работата извън офиса действа мотивиращо

Все повече професии са свързани с работа на бюро с компютър, а комуникациите са развити до степен, в която можете да бъдете на линия навсякъде и по всяко време. Ето защо необходимостта от офис пространство драстично е намаляла.